Hoppa till innehåll

5 bästa brädspelen för vuxna

Ibland är du uttråkad eller vill du tillbringa tid med dina släkter och vänner. Det finns inte något bättre sätt att göra det än att spela brädspel. Man kan tycka, att brädspelen rekommenderas bara eller oftast till barn. I verkligheten ser det så ut, att mängden av intressanta och färgrika spel för vuxna är stor att det är svårt att välja bara ett spel. Att spela brädspel är ett gammalt sätt för att tillbringa tid med andra människor, att lära känna nya vänner och framför allt – att ha det roligt. På marknaden finns det många olika sorter av spel och det beror på dina personliga förkärleker, vilket spel ska du köpa. Man kan hitta strategiska, äventyrliga eller roliga spel som du ska gilla och spela många gånger. Många arbetar den störra delen av dagen och därför är det särskilt viktigt att koppla av efter jobbet för att hålla sin psykisk hälsa i ett bra tillstånd. Att spela brädspel är också en fantastisk idé att bryta isen med kompisar som du inte känner till eller med kollegor på ett integrationsmöte. Oftast tillverkar man spel för minimum 2 eller 3 personer, men naturligtvis sådana spel kan oftast spelas av flera spelare. Om du och din partner letar efter ett spännande spel, har ni faktiskt många alternativ. Det, hur många personer får spela ett spel beror huvudsakligen på handlingen som står bakom spelet. Klassiska sällskapsspel som Monopoly, Scrabble eller Jenga är alltid populära, men nuvarande samhället kräver något nytt, något mer spännande. (Förstås är Monopoly ett spännande spel, huvudsakligen när man just förlorade alla dina byggnader och pengar…). Idag kan du finna kortspel på nätet som är roliga, där man måste t.ex. skapa ett meme eller ett skämt. Om du gillar strategiska spel, ingen ko på isen. Alla affärer med brädspel har många förslag för dig. Köp ett fantastiskt och spännande spel, om du och din partner vill lösa ett problem som kallas uttråkning. I denna ranglista kan ni läsa om 5 bästa brädspel för vuxna som kan väcka intresse hos er.

5. Brädspel för vuxna: Wingspan

Ett strategiskt spel för vuxna och den hela familjen som blev mycket populärt i många länder. Spelet handlar om fåglar – man ska passa en fågel till sin miljö. Man måste finna lämplig föda och se till att fåglarna lyckas häcka. Här finns det 170 fågelarter och alla har sina egna egenskaper – vissa är betydligt bättre än andra, men man kan alltid hitta nackdelar och fördelar. Reglerna är ganska lätta att förstå. Först tar man upp nya fågelkort, läggar ut en fågel och sedan hämtar man mat eller ägg. Läs noggrant reglerna och få veta hur varje runda ser ut. Spelet rekommenderas till 1-5 spelare. Spelet är verkligen skönt – alla illustrationer är färgrika och har många detaljer. Fåglarna ser realistiskt ut och små element (t.ex. ägg) förlänar en behaglig känsla. Wingspan kostar cirka 600 kr, men det är värt att testa det.

4. Sällskapsspel för vuxna: What do you meme

Du och dina vänner ha det tråkigt och har inte något att göra? Testa ”What do you meme?” spelet och ha det roligt igen! Det är ett enkelt, men superkul spel som ni ska gilla. Målet är att skapa roliga memes. Det finns 75 fotokort och 360 underskriftskort. Man måste anpassa underskriftskort till fotot – vinnare är en person som skapade bästa memes. Det är en perfekt idé för partys och inflyttningsfester, när det finns många nya människor och dina bra kompisar. Man kan bryta isen på ett lätt sätt och lära känna nya människor. Du kan också spela detta spel hemma, med din sambo eller familjmedlemmar.

3. Kortspel för vuxna: Pick Your Poison NFSW Edition

Det är ett fantastiskt kortspel som du och dina vänner som tycker om svart humor ska älska. Det är ett kortspel för vuxna, där ett rekommenderat antal av spelare är från 3 upp till 16. Skapa det värsta scenario genom att kombinera två Poison Cards. Det finns mer än 300 kort, så ni har många möjligheter. Det är inget familjsspel. En genomsnittlig speltid är 30-60 minuter – man kan spela några spel på en spelnatt. Man kan lägga till klassisk Pick Your Poison och öka antal av olika scenario och ha det roligt den hela kvällen!

2. Kortspel för vuxna: Exploding Kittens NSFW Edition

Förmodligen finns det inga människor som inte hade hört om Exploding Kittens. Det är ju ett ikoniskt spel för att som tycker om katter och explosioner. Ett förslag som vi valde ut för er är en ny version för vuxna, dvs. Exploding Kittens NSFW Edition. Roliga illustrationer och skämter ska förbättra era stämningar, så att ni ska spela ett spännande spel. Reglerna är lätta att förstå, en genomsnittlig speltid är 15 minuter. Spelet rekommenderas för 2-5 personer som är 18+ år gamla. Målet är enkelt: att inte dra ett explosionskort – spelare som tar upp ett sådant kort, förlorar spelet. Man kan dock undvika sådana kort på några sätt. Man kan skapa sin egen strategi genom att attackera andra spelare eller att dra extra kort.

1. Kortspel för vuxna :Cards Against Humanity

Kortspel kan betyda mer än bara Poker eller Makao. Om du och dina vänner tycker om svart humor, då är det perfekt spel för er. Det är inget familjsspel – spelare måste vara 17+ år gamla på grund av specifika texter på kort. Det finns två sorter av kort: vita och svarta. En spelare använder ett svart kort för att fråga andra spelare som måste svara på fråga med hjälp av ett vitt kort. Speltid kan pågå från 30 till 60 minuter, beroende på hur många personer spelar. Skapa roliga och modiga skämtar med dina vänner! Det är ett spel för de som har inget problem med olämpliga eller opassande skämtar. Det är bäst att spela med 4 eller mer spelare.