Hoppa till innehåll

Ranking: De 5 bästa glutenfria barerna

Gluten är ett protein som finns i vete. Inte alla tål det bra. Fler och fler människor lider av glutenallergier. Både vuxna och förskolebarn påverkas. Ibland har vi svårt att anpassa vår kost och utesluta gluten från vår mat när vi känner till smaken av läckra rätter med vetenudlar eller bröd. Det är värt att nämna att alternativ som innehåller gluten vanligtvis är billigare och lättare att få tag på. Lyckligtvis växer utbudet av allergivänliga produkter varje år i butikssortimentet. Internet spricker också av recept utan gluten och rätter utan gluten. Onlinebutiker erbjuder också ett brett utbud av produkter utan tillsatt gluten. Alla behöver ibland en liten söt behandling i livet: choklad, godis eller kanske… en bar? Något ljust, helst utan tillsatt socker och självklart fritt från gluten! Här är några riktigt bra alternativ för glutenfria bars som de flesta konsumenterna kommer att gilla.

5. Glutenfri bar Lifefood

Lifefoods glutenfria chokladbar är ett perfekt alternativ för alla som måste eller vill följa en glutenfri diet. Företaget har lyckats skapa en läcker bar som inte gör några kompromisser med smaken. Chokladbaren består av högkvalitativa ingredienser och erbjuder en intensiv chokladsmak. De knapriga bitarna av läckra nötter ger baren extra textur och ett trevligt tuggmotstånd.
Det som skiljer denna bar från andra är dess hälsomedvetna tillvägagångssätt. Den innehåller ingen tillsatt socker, vilket gör den till ett idealiskt alternativ till konventionella chokladbars. Men det betyder inte att man behöver ge upp njutning – tvärtom! Den glutenfria chokladbaren är rik och tillfredsställer sötsuget.
Inte bara människor med glutenfri kost kan njuta av denna godbit; den är också det perfekta valet för alla slags gottegrisar.
Även om baren görs utan gluten påverkar det på inget sätt smaken eller nöjet vid ätandet.
Låt dig frestas av Lifefoods glutenfria chokladbar och upplev hur god hälsosam choklad kan vara. Unna dig denna glutenfria glädje och njut utan begränsningar!

4. Glutenfri bar Bombus

Baton RAW ENERGY BIO Bombus är inte bara ett spännande mellanmål, utan också ett hälsosamt alternativ. Den är glutenfri och består av en blandning av dadlar, kokosnöt och kakao. Denna kombination ger en mängd naturliga vitaminer, mineraler och fibrer. Genom att äta denna läckra bar får kroppen viktiga näringsämnen som den behöver för optimal funktion. De inkluderade vitaminerna stärker immunförsvaret och stöder kroppens ämnesomsättningsprocess. Mineralerna är essentiella för att bibehålla friska ben, muskler och organ. Dessutom innehåller Baton RAW ENERGY BIO Bombus även fibrer. Dessa spelar en viktig roll i matsmältningen och ger en långvarig mättnadskänsla.
Förutom alla dessa hälsofrämjande egenskaper erbjuder detta ekologiska godsak också en smaksensation i din mun. Dadlarnas söta smak kompletteras med den fina tonen av kokosnöt och perfektioneras med den utsökta kakaon.
Det bästa är dock att du kan njuta av denna snack utan dåligt samvete! Baton RAW ENERGY BIO Bombus tillverkas under miljövänliga förhållanden, vilket innebär att inga skadliga kemikalier eller bekämpningsmedel har använts. För alla godisälskare där ute är denna bar det perfekta valet! Du kan njuta av den när som helst under dagen som en energikick eller som belöning efter en intensiv träningspass. Upplev denna läckra och hälsosamma delikatess och känn hur din kropp drar nytta av de värdefulla näringsämnena!

3. Glutenfri bar NICKS Almond crunch

NICKS Almond Crunch är en perfekt snack för människor som letar efter ett hälsosammare alternativ. Baren är vegan och glutenfri, vilket gör den lämplig även för personer med speciella kostbehov. Användningen av växtbaserade sötningsmedel innebär att baren inte höjer blodsockernivån lika mycket som vanligt socker.
Utöver det innehåller baren mandlar och mörk choklad. Mandlar är rika på hälsosamma fetter, fibrer och proteiner, medan mörk choklad innehåller antioxidanter och kan vara positivt för hjärthälsan.
Med alla dessa näringsrika ingredienser blir denna bar inte bara en njutning för smaklökarna utan också en bra källa till viktiga näringsämnen.
Oavsett om du har diabetes eller helt enkelt vill undvika socker – NICKS Almond Crunch ger dig ett smakrikt alternativ utan att göra avkall på smak eller hälsa. Prova det och låt dig övertygas av denna läckra snack!

2. Glutenfri bar Natural Athlete

Den energirika glutenfria Energy Baton från Natural Athlete är det perfekta valet för alla som vill ha en medveten kost. Denna läckra bar består av färska och knapriga äpplen, solskeniga solrosfrön, söta russin och en nypa kanel. Men vad gör den så speciell? Helt enkelt: Den är fri från laktos, tillsatt socker samt konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. Därmed passar den utmärkt för personer med glutenintolerans eller laktosintolerans samt vegetarianer och veganer. Förutom dessa fördelar passar Energy Baton också perfekt till Paleo- eller ketogen kosthållning. De noggrant utvalda ingredienserna ger inte bara energi utan levererar också högkvalitativa näringsämnen till kroppen. Tack vare att den är gluten- och laktosfri kan personer med intolerans äntligen njuta av en energirik snack utan bekymmer. Oavsett om det är som mellanmål på kontoret, under träningen eller helt enkelt på språng – denna unika energikick finns alltid tillgänglig. Med Energy Baton från Natural Athlete kan du fortsätta stödja din hälsosamma livsstil samtidigt som du njuter av smaken – helt utan dåligt samvete!

1. Glutenfri bar The Gut Stuff

The Gut Stuff baton är en glutenfri snack som har förfinats med högkvalitativa ingredienser som dadlar, nötter, frön, torkad kokos och frysdryckade hallon. Denna noggrant utvalda kombination erbjuder inte bara en läcker smak utan också ett brett spektrum av näringsämnen. Baren innehåller inga konserveringsmedel eller emulgeringsmedel och är därför perfekt för alla som värnar om naturlig mat. Sötman kommer endast från frukterna och erbjuder ett hälsosamt alternativ till vanliga snacks. Knaperheten hos Gut Stuff baton kommer från de krispiga nötterna och fröna. De ger en intressant tuggupplevelse och gör baren till en riktig njutningsstund. Oavsett om det är som mellanmål eller belöning efter träningen – Gut Stuff baton lovar ren njutning utan dåligt samvete. Unna dig denna läckra snack redan idag och upptäck världen av hälsosam kost med god smak! Prova Gut Stuff baton nu och upptäck den hälsosamma matens värld med ljuvlig smak!