Hoppa till innehåll

5 bästa sportklockorna

Att äga en sportklocka är särskilt nödvändigt, om en person är mycket aktiv. Man kan kontrollera sina dagliga aktiviteter, mäta sin plus, och även betala med sin smartklocka. Det är ett diskret, men nödigt tillbehör för alla som tränar, men också för de som inte vill missa någon notifiering. Innan du köper en smartklocka, ska du först tänka på vilka sorter av aktiviteter tränar du oftast. Är du en löpare, tycker du om yoga eller tränar du någon extrem sport? En annan sak som du ska överväga är hur många appar använder du dagligt och vilka av dem är verkligen essentiella? Ibland behöver man inte köpa den senaste modellen av en mobil eller smartklocka, eftersom de erbjuder nästan samma funktioner. Naturligtvis kan de skilja sig på grund av olika operativa system eller på grund av några funktioner som GPS eller kamera. Generellt ser det så ut, att det finns inget behov att spendera pengar på de dyraste anordningarna. Om du gillar att simma, funderar du troligtvis på det, om en smartklocka som du valde ut är vattentät eller inte. Varje tillverkare ska skriva information om typen av vattentätt-certifikat som anordningen har. En egenskap som alla tänker på är förstås design. Designen är viktig på flera grunder – en av de är att en smartklocka måste ligga bra på din handled – den måste anpassa sig bra till handleden för att bli så praktisk som möjligt. Man vill inte distraheras av en obehaglig känsla av ett hårt band. Klockansiktet ska inte vara för stort eller för litet – du måste se alla viktiga notifieringar på skärmen. Vilka funktioner erbjuder en smartklocka? När det gäller sport, kan du välja bland många olika aktiviteter som, t.ex. cykling, löpning, yoga, badminton, tennis osv. Förutom kan du kontrollera hur länge sover du, du kan också texta någon eller svara på telefon. Om du vill dela dina resultat med andra, är GPS nödvändig. GPS följer dig och märker distansen som du har sprungit. Om du funderar på att köpa en sportklocka, kan du läsa vår ranking med de 5 bästa smartklockorna som du kan beställa på nätet.

5. Sportklockorna SAMSUNG Galaxy Watch Active 2

Samsung tillverkar inte bara verkligen bra mobiler, men också smartklockor. Samsung Watch Active 2 är ett exempel på en bra, effektiv och säker anordning som du kan använda varje dag och följa dina dagliga aktiviteter. Du kan mäta ditt blodtryck med hjälp av intelligenta sensorer som mäter det varje dag. Skärmen är tillräcklig stor för att kunna se information som tid, puls eller steg. Sportklockan är kompatibel med Android och iOS, så du kan ladda ner en tillägnad app som ska visa alla data. Du kan välja många aktiviteter som simning eller löpning. Det som är intressant, är att smartklockan erbjuder kameran – denna funktion kan användas med Samsung Galaxy S9 eller nyare modeller.

4. Sportklockorna Garmin Forerunner 245

Det är en perfekt smartklocka för att springa med. Sportklockan mäter viktiga faktorer som steglängden, rytmen, balansen, vertikal svängningen och markkontakttid. Dessa mätningar spelar en nyckelroll för att kunna lära känna sin fysisk kondition och nå bättre resultat. Anordningen informerar, om du ska träna imorgon eller om du ska stanna hemma och vila. Förutom ser man alla notifieringar som t.ex. meddelande, inkommande samtal. Appar som AccuWeather är lämpliga i Garmins app, så du kan ladda ner alla nödvändiga appar. Garmin Forerunner 245 mätar och analyserar din sömn, så du vet hur många timmar sov du. Smartklockan har GPS som följer dig och visar distansen.

3. Sportklockorna Fitbit Versa 3

Den nya versionen av den kända och omtyckta Fitbit Versa 2. Även om det finns bara flera saker som ändrades, det är värt att skriva om Versa 3. En viktig funktion som Versa 2 inte hade är GPS. Versa 3 laddas snabbare – det räcker bara 12 minuter för att kunna använda smartklockan för den hela dagen. Full laddad Versa 3 fungerar för 6 dagar, med Always On Display för 3-4 dagar som också är ett bra resultat i jämförelse med andra likadana produkter. Du kan simma med Versa 3 på grund av 5ATM certifikat. Anordningen mäter steg, distans, kalorier, puls, men också kontrollerar sömn och tid, när du vilar. På skärmen visas motiverande tipps och andra data. Det finns så många funktioner att alla sportsmän ska älska den här smartklockan.

2. Sportklockorna POLAR Ignite

En ny generation av fitness smartklockor. POLAR Ignite mäter puls, blodtrycket, och integrerad GPS följer dig, så att du vet, var du är. Det finns fem färger som du kan välja mellan: rosa, svart, vit, svart-koppar, svart-silver. Eftersom den här sportklockan är vattentät, kan du simma med den, som är en stor fördel för alla som älskar extrema vattensporter. POLAR erbjuder många nödvändiga funktioner som tidigare nämnt GPS, men också notifieringar som inkommande samtal eller meddelande. Steg- och kaloriräknare förekommer i nästan alla smartklockor och mobiler – de hjälper oss att kontrollera dagliga aktiviteter. Det finns också en virtuell guide Serene som hjälper med andningsövningar, och dessutom finns det en sensor som analyserar sömn.

1. Sportklockorna Garmin vívoactive 3

Garmin vívoactive 3 är en klassisk, känd och omtyckt sportklocka. Många positiva kommentarer och recensioner av tillfredställande kunder bekräftar den högsta kvaliteten av denna produkt. Smartklockan är nödvändig och funktionell på grund av appar som man kan ladda ner. Förutom kan du välja mellan sporter som yoga, simningen, löpningen och mera. Batteri räcker upp till 7 dagar, och med GPS upp till 13 timmar. Alla notifieringar ska visas på skärmen tydligt och du kan stanna i kontakt med världen. Bandet och klockansiktet är bekväma och stör dig inte medan du tränar.