Hoppa till innehåll

De 5 bästa 3D pennorna

Nuförtiden kan människor utveckla sina hobbyer, oberoende av sorter av intresse. En 3D penna kan stimulera din eller dina barn fantasi. Det är alltså ett bra sätt för att stödja kreativiteten – med hjälp av en 3D penna kan man egentligen skapa allt. Du kan överföra olika konstliga projekt och idéer som kan användas i framtiden, t.ex. på en utställning. Om du inte vet, hur du kan tillbringa din fritid med dina barn, kan du alltid måla något intressant. Barnen kan göra deras nya leksaker utan någons hjälp, med sina egna händer. Det är en ännu mer spännande aktivitet, därför att den själva processen av att rita är rolig och kreativ. De okonventionella materialen som PLA- och ABS-plast stelnar ganska snabbt och därför är det möjligt att forma många olika tredimensionella saker. Det här sättet att skapa sina leksaker är något nytt och något ovanligt för barn, och på grund av detta blir den digitala kritan mer attraktiv än de tråkiga och vanliga kritorna. Vilka praktiska användningar har en 3D penna? Det finns faktiskt många saker som man kan göra med en 3D penna. Juvelerare kan forma prototyper av sina värk såsom ringprototyper eller arm- och halsbandprototyper. Lärare kan bygga geometriska former eller kemiska molekylmodeller för att förklara ett ämne bättre. Konstnärer gör inte bara smyckeelement i plast, utan också kläder. Du kan titta på olika utställningar och fotografier på nätet, om du söker efter en inspiration. Du kan verkligen tillbringa en fantastisk tid med din nya 3D penna – det är möjligt att kanske börja en ny hobby eller fortsätta den gamla hobbyn. Om du vill köpa en 3D penna för ditt barn, måste du vara försiktig – varje 3D penna smälter filament och den höga temperaturen kan skada ditt barn genom att bränna barnets hud. Förutom borde du förbereda en säker plats, där ni vill använda pennan. Alla 3D pennor använder en typ av sladd – de flesta använder en USB-sladd, vilken är mycket portabel. Om du har en powerbank kan du använda pennan varsomhelst. I alla fall – om du vill köpa en 3D penna, kan du läsa den nedanstående ranglistan med de 5 bästa 3D pennorna.

5. 3D penna - XINGHE

Det är en enkel och ergonomisk 3D penna som kan användas av både barn och vuxna. Du kan skapa en unik konstverk av plast som exempelvis smycke eller leksaker. 3D pennor stimulerar din kreativitet, därför är det en underbar idé för en present till barn. Du kan ändra hastigheten och justera den enligt tekniker du använder, t.ex. för att skapa små detaljer skulle hastigheten vara långsam. Stora ytor kräver till skillnad från detaljerna kräver en snabbare hastighet. Förutom kan du också justera temperaturen – för PLA – 175-190 grad, för ABS – 200-220 grad). Varje färg som finns i förpackningen är 3 m lång. Du kan använda en PVC-ritbräda som ska skydda ditt skrivbord från skador. Det finns också andra tillbehör som kan hjälpa dig med att rita.

4. 3D penna - Polaroid

Om du vill köpa en snygg och pålitlig 3D penna, kan du överväga den här produkten från Polaroid. Med den här 3D pennan får du också tre filamentrullar, därför kan du börja rita strax efter du öppnar kartongen. Den här modellen är kompatibel med universella filamentrullar, t.ex. PLA, Deluxe Silk, flerfärgad osv. Produkten är lämplig för både vänster- och högerhänta människor, därför alla knappar placerades på pennans framsida. Modellen använder USB-C-port, vilken är den modernaste porten idag. Du kan skapa fantastiska saker med Polaroids penna, vilken inte kostar mycket.

3. 3D penna - GIANTARM

GIANTARMs 3D penna är lämplig för nybörjare som vill lära sig att rita tredimensionellt. Som vanligt – temperaturen måste vara tillräckligt hög för att kunna använda pennan. Användning är alltså lätt som en plätt – trycka på knappen för att lossa glödtråden och efter en stund kan du rita vadsomhelst – populära konstverk bland barn är fjärilmodeller, kända seriefigurer och djur. Äldre barn brukar rita byggnader och mer komplicerade och detaljerade modeller av bilar och andra maskiner. Men många använder en 3D penna för att skapa dekorationer eller till och med läromedel.

2. 3D penna - 3Doodler Create

Det är en professionell 3D penna för alla konstälskare. Det är ett bra förslag för de som gillar att experimentera med många färger. Det finns femton olika färger och till och med 75 glödtrådar. Du ska säkert leka med Create+ 3D pennan från 3Doodler under lång tid. Pennan är lätt att hantera eftersom det inte finns många knappar som måste tryckas på. Förutom är greppet ergonomiskt och det ligger bra i hand. Den högsta kvaliteten kommer från USA, Storbritannien och Spanien, där materialen tillverkades. Reparera saker, skapa konst, dekorera och ha det roligt med 3Doodler Create+ 3D pennan. Du och dina familjemedlemmar kan tillbringa tid tillsammans genom att rita tredimensionellt.

1. 3D penna - MYNT3D

Sist men inte minst – MYNT3D 3D penna. Det är den bästa pennan på den här listan på grund av flera saker. För det första skiljer sig formen av den här pennan från andra likadana produkter. Ens fyrkantig form är mer universellt, därför kan både vänster- och högerhänta människor använda den. Om du vill använda produkten under lång tid, måste du läsa instruktionsboken för att undvika skador och besvikelser. För det andra kan du justera både temperaturen och hastigheten. Vill du göra små detaljer? Använd långsammare hastighetsnivå. Målar du en vägg eller taket på huset? Hastigheten kan vara snabbare. Förpackningen innehåller 3 färger av ABS-plast, men du kan naturligtvis köpa andra färger eller filamentrullar i andra material.