Hoppa till innehåll

De 5 bästa gröna teerna

Miljontals människor i hela världen dricker grönt te varje dag. Grönt te är en speciell tesort på grund av dess delikata smak. Naturligtvis finns det flera än bara en sort av grönt te, därför kan man välja sitt mest omtyckta gröna te. Ett av de mest populära och älskade gröna teerna är Sencha. Sencha är ett klassiskt japanskt te som man brukar dricka dagligt. Det är faktiskt en blandning av olika tesorter från olika regioner i Japan. Sencha smakar som tropiska frukter med noter av gräs, havet och umami. Det riktiga japanska Sencha-teet torkas med hjälp av ånga till skillnad från kinesisk Sencha som torkas i en wok eller i en speciell ugn. Därför smakar de två Senchas helt annorlunda. Du ska brygga japansk Sencha i 70–80 grader. Ett annat mycket populärt grönt te är Matcha som också kommer från Japan. Matcha-pulver måste förberedas på ett annat sätt än ett vanligt te. Du behöver en liten visp och en skål eller en stor mugg för att blanda pulvret med vatten. Du kan brygga Matcha i 60–70 grader. Nuförtiden är Matcha en populär ingrediens av andra olika drycker, exempelvis iste eller matcha-latte med mjölk. Du kan också använda Matcha-pulvret i olika kakor eller andra desserter eftersom det här teet smakar ganska intensivt, med noter av umami. Ett annat känt te för de som gillar mörka och starka smaker är s.k. Gunpowder-te. Det här teet ser ut som små glänsande pärlor som liknar krut. Det är bäst att brygga Gunpowder i 75–85 grader. Infusionen har en lite amper, söt och fräsch arom. Om du inte gillar sådana intensiva och karakteristiska smaker, då kan du provsmaka grönt jasminte. Det är ett te som kan drickas av alla på grund av dess delikata smak. Jasminte serveras ofta på restauranger i Kina för smaken passar bra till maten. Gröna teblad absorberar aromen av jasminblommor när temperaturen i en behållare höjer. Efter den här processen smakar grönt te som jasminblommor. Jasminteet ska bryggas i 75 grader Celsius, om du vill nå det bästa resultatet. Vill du provsmaka ett nytt te? Nedan finns det vår ranking med de 5 bästa gröna teerna, så du kan välja en sort te som du gillar mest.

5. Grönt Te - Gunpowder

Om du tycker om rika, djupa och intensiva smaker, kommer du troligtvis gilla Gunpowder-te. De små glänsande pärlorna kommer att ge ifrån sig en honungfärg och delikat arom av gräs och rök. Det här teet kan du brygga på morgonen, eftersom det ger dig mycket energi. Det är ett naturligt sätt att känna sig piggare och helt enkelt bättre. Om du inte vill dricka ett bittert te, måste du ta exakt tid på ditt te, dvs. 1,5 – 2 minuter. En annan sak som kan göra ditt te för beskt är att hälla upp kokande vatten. Tebladen bränns och smaken förstörs. Vänta en längre stund innan du kommer att brygga teet. Förutom innehåller påsen 100 g te.

4. Grönt Te - Matcha & CO Premium Matcha-te

Älskar du Matcha-te? Nu kan du njuta av den perfekta smaken av matcha-te, vilket används till japansk teceremoni. Olika matcha-pulver kan skilja sig från varandra när det gäller grönnyanser. Ju grönare pulvret, desto mer premium teet. Det här teet har en mycket intensiv grön färg, vilken bevisar den höga kvaliteten. Det här teet fungerar bäst när man blandar det med vatten eller mjölk. Om du vill laga mat eller baka kakor med matcha, då skulle du välja en ljusare matcha. Eftersom det här är ett premium te, kostar det ganska mycket. Det lönar sig dock att betala mer för att provsmaka en riktigt bra matcha. Vatten måste svalna lite innan du förbereder din kopp te.

3. Grönt Te - VAHDAM Mint Melody

Detta te är för alla som tycker om fräscha smaker. Grönt te med extra mynta blandas bra ihop – grönt te är en delikat bas som betonas av de intensivt doftande myntabladen. Man använde två myntaarter i denna blandning (pepparmynta och grönmynta) för att förstärka aromen och smaken. VAHDAM:s te kan bryggas snabbt och enkelt, eftersom gröna teblad förpackades i små pyramider. Tänk på att kokande vatten ska svalna först och sedan kan du brygga ditt te. Det är ett mycket omtyckt te som många kunder brukar dricka varje dag. En telåda innehåller 15 tepåsar som du kan njuta av varje morgon.

2. Grönt Te - Naturale Bio Sencha Grönt Te

En klassiker bland gröna te – Sencha. Varför köper så många kunder Sencha? Eftersom detta te är ganska universellt och det smakar väldigt bra. Sencha-teets blad är mörkgröna och de ser ut som små nålar. Efter infusionen har teet en fin grön färg och aromen är fräsch och lite söt. Lägg det i minnet att det originella Sencha-teet måste ha sitt ursprung i Japan. Annars kan smaken skilja sig lite. Det är bäst att brygga Sencha i en minut eller kortare (40 sekunder). Förbered vatten som har ungefär 70 – 80 grader. Ditt te kommer att smaka väldigt läckert, om du ska följa dessa alla regler. Det finns 100 g tebladen i en förpackning, vilket är tillräckligt mycket för att smakprova Sencha, om du aldrig har druckit det.

1. Grönt Te - Dragonfly Jasminte

Det är väldigt svårt att säga, vilket te är det bästa för alla gillar olika saker. Men en sak som man kan säga om jasminte är att det smakar mjukt, delikat och lite blommigt. Det är en tesort som fungerar bra med allt – du kan dricka jasminte med en kaka, med mat eller du kan dricka det utan någon maträtt därtill. Det här teet packades i femton påsar, därför är det superenkelt att förbereda det. Eftersom det är ett grönt te, får vatten inte vara kokande. Annars kan du ändra tesmaken, eftersom tebladen ska brännas. Generellt sagt är jasminteet delikat och fräscht. Det borde inte smaka beskt. Välj ditt mest omtyckta te och njuta av den fantastiska smaken varje dag. Kom ihåg att alla gröna te borde bryggas i ett svalnat vatten för att nå de bästa resultaten.