Hoppa till innehåll

De 5 bästa teerna

Antal tevarianter är otaligt – grönt te, svart te, vitt te, rött te, örtte, fruktte osv… Det finns mer och mer smaker och arter av teet, så det kan vara svårt att välja bara en sort. Din personlig smak spelar här den viktigaste rollen för det är du som ska dricka det. Du kan naturligtvis gilla något annat te än din vän som t.ex. inte dricker grönt te. Teet är en speciell dryck som du kan förbereda både kallt och varmt (iste är mycket populärt idag, särksilt under sommaren). Det finns okcså flera sätt på hur man kan brygga teet, eftersom det finns speciela tekannor eller muggar med en liten tesil inne. Man kan köpa sitt favoritte i både tepåsar och i form av löstelöv, eller (det gäller vanligast matcha) i pulver. En presenlåda med olika teer är en underbar idé, när du vill ge någon en originalpresent till en födelsedag eller jul. Vissa teer kan köpas i en vacker burk som kan dekorera ditt kök. Ibland ser tepåsar ut ganska ovanligt, t.ex. i form av pyramider med ett litet, grönt löv på toppen. Om du känner till någon som älskar att dricka te, kan du köpa henom några tesorter som finns i en provlåda. Det finns lite av varje, när det gäller tesorter – grönt te, svart te, eller vissa smakteer med olika frukter. Det är också en bra idé om du inte kan bestämma, vilket te är det bästa för dig. Du kan köpa en större förpackning av det här teet som du gillade mest i provlådan. Teet spelar också en viktig roll i olika länder (inklusive Europa och andra regioner i världen). Det finns ett känt europeiskt land, där man dricker te varje dag klockan 5 på eftermiddagen. Det är naturligtvis Storbritannien, där den här seden kultiveras för länge sedan. Ett populärt temärket från Storbritannien är Twinings of London som kan hittas i affärer i många länder ute Storbritannien. Om man pratar om te, måste man också säga några ord om ett annat land som har sin egen teceromoni. I Japan finns det en särskilt ritual som kallas för Chadō eller sadō, vilket betyder ”teets väg”. Det finns många steg i den här processen som är svåra att följa om man aldrig har gjort det förut. Trots alla övertygelser, det är inte Japan som producerar mest te i världen. Kina tillverkar 480,000 ton te årligt (i Japan producerar man ”bara” 83,000 ton). Att dricka te är viktigt och det kan även vara en sed eller en speciell ceremoni som brukar uppodlas av många generationer. Om du letar efter ett läckert te, kan du läsa vår ranking med de 5 bästa teerna som kan hittas på Amazon.

5. Pukka Womankind Te - bästa te

Pukka Herbs Womankind innehåller organiska ingredienser som tranbär, ros och söt vanilj. Teet är koffeinfri, eftersom det är kamomill som är basis i den här blandningen. Den intensiva röda färgen ser verkligen bra ut i din mugg eller kopp och det luktar ännu bättre. Det här teet har indiska rötter, där man tillverkar nästan 850 000 ton te årligt. Det är den andra största teproducenten i världen (den första platsen hör till Kina). Du kan koppla av med en kopp aromatiskt te från Indien och glömma av alla dina problem. Du kan också hitta andra läckra smaker av Pukka Herbs teer, exempelvis Pukka Love med ros, kamomill och lavendel (om du gillar sådana smaker).

4. Twinings of London English Breakfast Tea - bästa te

Den klassiska sorten av teet från Storbritannien – English Breakfast Tea. Rika aromen och ett fylligt smakintryck är typiska för den här tetypen. Eftersom teet blandar olika sorter av svart te, smakar det annorlunda än Earl Gray eller Assam sorter. Varje av de svarta tesorterna skiljer sig, men det är just den här saken som teälskare uppskattar. Twinings of London erbjuder förstås andra olika tesorter, vars kvalitet alltid är topp. Det är faktiskt det mest populära teet som serveras till frukost. Du kan försöka brygga teet och sätta till lite mjölk och socker och känna dig som en riktig britt. English Breakfast Tea är en blandning av assam-te, ceylon-te och kenyanska tesorter.

3. Vahdam Te i presentlådan - bästa te

En provlåda med åtta tesorter låter som en bra idé till en present för teälskare. Man kan smaka och sedan välja sitt favoritte. Du kan också dricka ett annat te på morgonen eller på kvällen för att variera din frukost eller middag då och då. Här finns det bl. a. de klassiska blandningarna som Earl Gray, men du kan också hitta blandningar med en citrustwist som kamomill med mynta och citruser eller ett te med gurkmeja. Om du gillar starka kryddor, de indiska teerna kommer att tilltala dina smaklökar.

2. Dilmah Persika Te - bästa te

Dilmah är ett srilanktiskt temärke som säljs i många länder (också i Europa). Dilmah är populär på grund av den högsta kvaliteten av varje tesort som erbjuds. Ceylon-te med noter av persika gör ett angenämt, lite sött smakintryck som många tycker om. Eftersom ceylon-te är ett svart te, kan du brygga det i nästan kokande vatten. Du kan naturligtvis vänta lite, om du inte gillar så varmt te. Det här teet är en av de mest populära teerna som säljs av Dilmah. Om du gillar fruktteer, kan du också prova Dilmah Jordgubbe och Mango. Skillnaden ligger i sötma – det sötare teet är det här med mango. Om du väljer mindre söta teer, då är ceylon-te med periska perfekt.

1. Teapigs Mao Feng Grönt Te - bästa te

Även om det är svart te som är mest populära i världen, är grönt te också omtyckt av många. Om du vill dricka ett riktigt bra grönt te, är Teapigs ett bra förslag. Om du vill känna de verkliga aromerna av grönt te, måste du vänta en stund innan du brygger det. Temperaturen mellan 70 och 85 grader är optimal för grönt te. Annars kan du bränna tebladen och teet kommer att smaka beskt. Vänta 2-3 minuter till teet bryggs ordentligt. Nu kan du dricka grönt te och njuta av den perfekta och väl-balancerade smaken. Välj ditt favorittemärke och slappna av med en bok i hand och en kopp aromatiskt te.