Hoppa till innehåll

De 5 bästa överlevnadsknivarna

En högkvalitativ överlevnadskniv är en multifunktionell produkt som kan användas i många olika situationer. Du kan använda den t.ex. i en krissituationer eller dagligen. En överlevnadskniv kan rädda dig, t.ex. om du har glömt din konservöppnare, hammare eller sax. Med en ”survival” kniv kan du skära förband, vilket är nödvändigt, om du gillar att kampa eller vandra i skog. En sådan kniv tar inte mycket plats i din ryggsäck. Det är faktiskt möjligt att bära den på ditt bälte eller i din ficka. Att välja en bra och pålitlig överlevnadskniv är essentiell, om du vill använda den under flera år. Det finns dock några egenskaper som du kan titta på, när du köper en överlevnadskniv. För det första borde du söka efter information om hur lång är kniven. Den skulle inte vara för lång eller för kort, eftersom du inte kommer att använda den effektivt. Den andra viktiga saken är att din överlevnadskniv skulle ha ett fast blad. Detta garanterar att din kniv ska vara robust, pålitlig och att den inte kommer att fastna i ett trästycke. Vissa bra överlevnads- eller friluftsknivar gjordes av ett stycke metall, vilket gör att kniven är hållbar och motståndskriftig mot skador. Du borde också lägga märke till spetsen. Den måste vara vass och precis. Annars kommer du att ha problem med att skära ingredienser för en snabb soppa mitt i skogen. Alltid titta på spetsen och bladet innan du köper eller beställer en ny kniv. En trovärdig överlevnadskniv ska skära exakt det, vad du vill. Risken att du kommer att skada din hand minskar, eftersom du kontrollerar kniven. En överlevnadskniv kan användas som olika verktyg, exempelvis en skruvmejsel, hammare, burköppnare eller ett första-hjälpen-verktyg. En bra överlevnadskniv kan nå platser, vilka är normallt svåra att nå. Förutom kan du tända brasor med hjälp av överlevnadsknivar som har en tändsten på sig. Om du tänker på att köpa en bra överlevnadskniv, kan du läsa vår ranglista med de 5 bästa överlevnadsknivarna som är tillgängliga på nätet.

5. Överlevnadskniv - Smith & Wesson CKSURT

Den här överlevnadskniven från Smith & Wesson gjordes för alla som letar efter en mångsidig kniv i en enkel form. Kniven är balancerad väl, därför ligger den bra i hand. Förutom är greppet bekvämt och bladet är ganska långt och mycket vasst. Alla outdoormänniskor kommer att vara nöjda med kniven, eftersom den kan hantera många olika uppdrag. På grund av det att bladet är gjort av ett massivt metallstycke, kan du använda den på hårda material som trä. Kniven rekommenderas varmt till alla bushcraft entusiaster, eftersom produkten alltid ska tjäna sina syften. Du borde naturligtvis bevara kniven i en skida, när den inte används.

4. Överlevnadskniv - SOG ‎02SG017

Ibland behöver man en outdoorkniv som kan användas på olika sätt. SOGs kniv utmärker sig med sitt blad, vilket inte är helt slätt, utan ojämnt. Det betyder att bladet nedtill är sågat och du kan använda det som en liten såg, vilket är hjälpsam och lätt när du vill hugga ved för att tända en brasa. Spetsen på bladet är vass som en rakkniv och mycket precis. Kniven är bekväm för greppet gjordes av gummi, därför ligger den stabilt i din hand. Du kan använda den i vatten och den ska inte glida ur din hand. Det är en stor fördel, om det regnar och du måste använda kniven. En sak som man kan säga om den här kniven är att den är originell och kompakt. Du kan bära den på din bälte, i din byxficka eller i din ryggsäck.

3. Överlevnadskniv - Smith & Wesson‎ SW608S Fickkniv

Det är en fickkniv som har mångt och mycket tillämpningar. Fickknivar är generellt populära bland ’survival’ entusiaster, eftersom de är små, kompakta och väldigt bekväma i bruk. Du kan öppna en sådan kniv i ett ögonblick och sedan stänga den snabbt och säkert. Bladet har 8.9 cm, vilket är tillräckligt mycket för att skära olika föremål. Smith & Wessons fickkniv skär stabilt och bra, eftersom bladet gjordes av rostfritt stål. Nu kan du använda fickkniven varsomhelst och närsomhelt i olika omständigheter. När kniven är stängd, har den 12.7 cm – du kan gömma den i din byxficka. Då ska den alltid vara till hands.

2. Överlevnadskniv - Morakniv Bushcraft

Morakniv är ett känt svenskt företag som tillverkar ’survival’ utrustning. Denna kniv är först och främst pålitlig och vass. Även om bladet inte är längst, betyder det inte att du inte kan skära hårda material. Kniven är dessutom multifunktionell. På skidan finns det en tändsten, vilken möjliggör att tända brasor. Du kan tända eld med kniven för bladet gjordes av stål som täcktes med kol. Du kan naturligtvis bära kniven på ditt bälte, vilket är mycket bekvämt för du behöver inte öpnna och stänga ryggsäcken hela tiden. Det är en perfekt kniv for alla som gillar bushcraft. Kniven ligger bra och stabilt i hand för greppet är gjort av gummi. Du kan tro på Morakniv, efterom märket alltid tillverkar robusta knivar som kan användas under lång tid.

1. Överlevnadskniv - Smith & Wesson SWMP13BS

Det är en annan fickkniv från Smith & Wesson på den här ranglistan. Bladet på kniven är otroligt vasst, därför borde du öpnna kniven aktsamt. Det är en perfekt kniv för speciella ändamål – den kan skära olika material, även sådna hårda material som kvistar eller rep. Du kan också använda den här kniven som en skruvmejsel eller en burköppnare för spetsen är precist och hård. Om du kommer att kampa, vandra i skog eller besöker du ett land som en turist, är den här kniven nödvändig. Du kan använda den på olika sätt. Förutom behöver du inte köpa en speciell lederskida för att bevara den. Om kniven är stängd, kan den inte öppnas själv. Du kan säkert bära den i din byxficka eller i en ryggsäcksficka.