Hoppa till innehåll

TOP 5 bästa spelen på PlayStation

PlayStation är den mest populära spelkonsolen i världen. Av alla konsoler är det just PlayStation som har flest användare. Sonys produkt har utan tvekan varit en enorm framgång. Den första versionen av PlayStation släpptes den 3 december 1994. I Polen lanserades PS1 mindre än ett år senare. Den ursprungliga versionen såldes i över hundra miljoner exemplar. Än idag erövrar konsolen hjärtan hos spelentusiaster över hela världen. Den senaste versionen av den ikoniska konsolen – PlayStation 5 – släpptes den 12 november 2020. Inom fyra dagar från premiären såldes nästan hundratjugo tusen enheter. På butikshyllorna finns också tusentals olika spel, där varje person säkert kan hitta något för sig själv. Det finns actionspel, plattformsspel, äventyrsspel, racingspel, rollspel, och med hjälp av rörelsekontroller kan man spela musik- eller sportspel. Här är topp 5 bästa spelen för PlayStation-konsolen! Du hittar säkert det perfekta spelet för dig!

5. PlayStation-spel Little Big Planet 2 - Special Edition

Little Big Planet är ett av de bästa spelen för hela familjen på PlayStation. Det är en plattformsspel med en trevlig grafisk stil. Spelet går ut på att kontrollera en tygfigur vid namn Sackboy. Tygfiguren kan springa, hoppa, klättra och interagera med olika objekt. Little Big Planet 2 – Special Edition förtjänar särskild uppmärksamhet eftersom du i den delen kan skapa din egen värld. Spelet är tillgängligt bland annat på PlayStation 3.

4. FIFA 2021 PlayStation-spel

FIFA är en spelserie som har producerats sedan 1994. Spelets namn kommer från den internationella fotbollsfederationen, med vilken Electronic Arts har ingått ett avtal. Den senaste versionen släpptes på marknaden den 9 oktober 2020, men ägare till Ultimate Edition kunde spela redan den 6 oktober. FIFA 2021 är den 28:e delen i serien. Precis som i tidigare versioner finns det en ”från noll till hjälte”-läge där vi hjälper vår karaktär att klättra uppåt i fotbollskarriären. I den senaste versionen har utvecklarna gjort betydande förändringar i karriärläget, som är mer omfattande. Precis som i FIFA 20 finns det också ett Volta-läge – gatufotboll. Läget möjliggör också skapandet av en personlig karaktär. Du kan välja dess kläder, sportutrustning, unika färdigheter och individuella egenskaper. Imponerande fotbollstrick görs också i detta läge. Spelet är tillgängligt på PlayStation 4.

3. PlayStation-spelet Assassin's Creed Valhalla

Detta är den senaste, tolfte delen av den berömda Assassin’s Creed-serien. Den släpptes i butikerna den tionde november. Handlingen i Assassin’s Creed Valhalla äger rum i det nionde århundradets England. Det är ett äventyrsspel med en öppen värld som erbjuder en kampanj med ett tiotal huvuduppdrag och ett stort antal sidouppdrag. Det intressanta historiska sammanhanget gör det också till en godbit för historieentusiaster. Spelarna uppskattar den mycket bra musiken, de välskrivna dialogerna och den spännande berättelsen. I den senaste Assassin’s Creed-delen finns det hela tre olika regioner – två små och en stor. De välarbetade sidohändelserna förtjänar också uppmärksamhet, vilket gör spelet ännu mer engagerande. Spelet är tillgängligt på både PlayStation 4 och PlayStation 5.

2. PlayStation-spel Grand Theft Auto San Andreas

Grand Theft Auto San Andreas är en klassiker bland klassiker. Det är en av de mest populära och bästa spelen på PlayStation 2. Det släpptes år 2004, men är värt uppmärksamhet på grund av sin kultförklarade spelupplevelse. Över sjutton miljoner exemplar har sålts. Handlingen i spelet äger rum i början av 1990-talet i delstaten San Andreas. Huvudpersonen är CJ, som får reda på sin mammas död och försöker återuppbygga sin gäng. Den öppna världen och det icke-linjära spelsättet ger spelaren timmar av fantastisk underhållning. Grand Theft Auto San Andreas släpptes även till PlayStation 3. Spelet innehåller inslag av racingspel och tredjepersonsskjutare.

1. PlayStation-spel Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 är på toppen av vår lista över spel på PS. Det var en av de mest efterlängtade spelen under 2020. Det är en uppföljare till det kultförklarade rollspelsspelet Cyberpunk 2020. Handlingen äger rum år 2077, då världen styrs av mäktiga korporationer som styr vardagen för vanliga medborgare. Handlingen utspelar sig i Night City – en stad med en extremt hög brottslighetsnivå. Hela staden (förutom det centrala området där polisen upprätthåller ordningen) kontrolleras av farliga gäng. Många människor har förlorat olika kroppsdelar i strider, men lyckligtvis finns avancerade teknologiska ersättningar som ytterligare förbättrar karaktärernas förmågor. Spelet ger dig möjlighet att välja mellan tre unika livsbanor som påverkar spelens förlopp. Du kan spela Cyberpunk 2077 både ensam och med vänner. Spelaren inkarnerar som en legosoldat vid namn V, iaktar världen runt omkring sig, deltar i olika händelser och använder olika unika färdigheter. Det är utan tvekan ett av de bästa spelen på PlayStation 4 (snart tillgängligt även på PlayStation 5).