Hoppa till innehåll

5 bästa blodtrycksmätarna

Blodtrycksmätning spelar en nyckelroll, om du vill undvika allvarliga hälsoproblem som stroke. En vanlig sjukdom som gäller inte bara de äldre, utan också unga människor är hypertoni, som också kallas för ”den tysta mördaren”. Många människor som lider av hypertoni är omedvetna om att de behöver någon professionell hjälp. För mindre blodtrycket är farlig för människors hälsa på samma sätt, dvs. om du har hypotoni känner du dig trött, sömnig och ditt kroppstillstånd är dåligt. För att undvika sådana eller andra sjukdomar ska du köpa en blodtrycksmätare som kontrollerar ditt blodtryck och puls när som helst. Nästan varje blodtrycksmätare är enkel att använda och mäter blodtrycket snabbt och precist. Den här anordningen hjälper oss med att undvika sjukdomar och kontrollera blodtrycket, men ändå borde du också tänka på att ändra sin nuvarande livsstil, dvs. att börja äta sunt och motionera. Glöm inte om att koppla av efter jobbet eller en stressig dag, eftersom blodtrycket stiger på grund av stress. Innan du kommer att köpa en blodtrycksmätare, ska du titta på information om manschettsstorleken. Oftast är storleken universell (mellan 22 och 31 cm), men ibland kan den variera. Ignorera inte en indikator som storleken av LCD-skärmen. Displayen ska vara stor och tydlig, så att du inte behöver använda glasögon eller någon förstoringsglas. Om din anordning har indikatorer som exempelvis oregelbunden hjärtrytm- och pulsindikatorer, då är det en stor fördel. Du kan upptäcka bl. a. arytmi, vilken är en seriös sjukdom. I allmänhet använder blodtrycksmätare batterier, men ibland kan man ladda dem via USB-sladd – du kan välja ett laddningssätt som du gillar mest. Sist men inte minst – ju kompaktare blodtrycksmätare, desto bättre. Om din ny blodtrycksmätapparat är liten, kan du packa den i varje väska eller necessär som är särskilt viktigt om du resar ganska ofta. Blodtrycksmätning är grundläggande, om du vill bevara din hälsa i ett bra tillstånd. För att undvika eller upptäcka en sjukdom i ett tidigt skede, ska du mäta ditt blodtryck regelbundet. Vår ranglista kan hjälpa dig med att välja den bästa blodtrycksmätaren som kommer att möta dina förväntningar.

5. Beurer BC 32 Blodtrycksmätare

Beurer BC 32 är en pålitlig blodtrycksmätare som har en handledsmanschett i stället för en överarmsmanschett. Eftersom manschetten har en omkrets från 14 centimeter till 19 centimeter, passar den till de mesta handlederna. Manschetten trycker tillräckligt hårt på handleden, därför känns pumpningen angenämt. Displayen är stor och tydlig och visar alla information klart. Mätapparaten stängs av automatiskt efter mätningen. För att få korrekta mätresultat, måste du lägga handleden i ett korrekt läge. Oroa dig inte om den första mätningen kommer att visa felresultat – du behöver tid att lära känna vilket är det riktiga läget.

4. Medisana BU 510 Blodtrycksmätare

Det är en klassisk blodtrycksmätare med överarmsmanschetten, vilken är lämplig för överarmen med ett omfång på 22-36 centimeter. En stor fördel som Medisana BU 510 har, är en stor LCD-skärm som visar alla information om blodtrycksmätningen tydligt, även för människor med synfel. Stora siffror och ljusa knappar hjälper med användningen. En mycket användbar funktion är stoppljussymbolen vars färger motsvarar ditt blodtrycksresultat, t.ex. om det var för högt, visar anordningen den röda indikatorn. Manschetten pumpas upp till ett lite högt tryck, men på grund av detta är alla mätningar precisa. Rimligt pris går hand i hand med en väldigt bra mätapparaten som kommer att fungera under lång tid.

3. Omron X3 Comfort Blodtrycksmätare

Omron är ett känt märke som tillverkar bl.a. blodtrycksmätare vars hög kvalitet tillfredsställer kunder i många olika länder. Omron X3 Comfort är en kompakt anordning som inte bara passar till necessärer, men också som mäter blodtrycket mycket precist. Överarmsmanschetten passar till människor med en omkrets av överarm från 22 centimeter till 42 centimeter. Mätapparaten är lätt att använda, eftersom både displayen och knappar är stora och okomplicerade i bruk. Omron visar också oregelbunden hjärtrytm (indikatorn varnar för kroppsrörelse, t.ex. när du pratar medan anordningen mäter blodtrycket). Hypertoni upptäckts snabbt och problemlöst, därför kan du och din familj bevara ett bra hälsotillstånd.

2. Beurer BM 57 Blodtrycksmätare

En innovativ funktion som Beurer BM 57 erbjuder är tillgång till appen Health Manager som kan laddas ner på din mobil. Appen integreras med mobiltelefonen och därför kan du kontrollera dina mätningar som ska sparas på smartfonen. Displayen är stor och precis som Medisana visar den signalljussymbolen. Mätresultat kan avläsas lätt, eftersom alla siffror är tydliga. Överarmsmanschetten har en omkrets mellan 23 centimeter och 43 centimeter. Beurers pris är verkligen överkomligt, eftersom både funktioner och resultat är nöjaktiga.

1. Omron M3 Comfort Blodtrycksmätare

Den här blodtrycksmätaren kombinerar alla egenskaper som en bra mätapparat borde ha. En stor display och tydliga siffror hjälper med att läsa av mätresultat, men apparaten visar också blodtrycksnivå, dvs. om det är för högt, för lågt eller normalt. Överarmsmanschetten anpassar sig till en överarm med ett omfång mellan 22 och 42 centimeter, dvs. det är en universell storlek. Omron M3 Comfort sparar upp till 60 mätningar, så att du kan kontrollera ditt blodtryck när som helst. Blodtrycksmätaren har en kompakt storlek, därför kan du packa den i din handväska eller necessär utan större problem. Omron är lika med den högsta kvaliteten och pålitligheten under många år och av den orsaken lönar det sig att investera sina pengar i en trovärdig mätapparat.