Hoppa till innehåll

De 5 bästa vetenskapliga kalkylatorerna

En vetenskaplig kalkylator är mycket hjälpsam, när du pluggar på ett universitet eller på ett gymnasium. Vetenskapliga kalkylatorer designerades för att lösa matematiska problem som logaritmer, trigonometri osv. Inte bara studenter använder sådana professionella räknare, utan också ingenjörer, biologer, kemister, arkitekter och andra som behöver lösa komplicerade räkningar. Priset på sådana kalkylatorer är högre än på klassiska miniräknare, men det är möjligt att hitta en rimlig offert. I alla fall ska du inte köpa den billigaste räknaren som finns på marknaden, eftersom du behöver en kalkylator som är trovärdig och pålitlig. Om du alltid vill få riktiga svar, måste du ge ut mer pengar. Nuförtiden finns det flera märke som tillverkar bra vetenskapliga kalkylatorer som Casio, Texas Instruments eller Sharp. Listan över de bästa räknarna finns nedan. Vilka vetenskapliga kalkylatorer erbjuder intressanta och hjälpsamma funktioner? Eftersom listan över alla funktioner är ganska lång, är det värt att nämna en del av dem. Det finns kalkylatorer som ser ut som en liten surfplatta, dvs. de har en liten notepad med en magnetisk penna som du kan använda för att anteckna någonting snabbt. Du kan spara tid och papper. Du kan också hitta vetenskapliga kalkylatorer som kan generera QR-koder som kan senare redigeras på en surfplatta eller på en mobil. Många modeller har olika färger på knapparna som delas in i vissa område, t.ex. vita nummer på blå bakgrund. Även om de vetenskapliga kalkylatorerna är större än de enkla, betyder det inte att de tar mycket plats. Du kan gömma dem i din handväska eller i din ryggsäck. Om du letar efter en bra vetenskaplig kalkylator, kan du läsa vår ranking med de fem bästa vetenskapliga räknarna som är tillgängliga online.

5. Vetenskaplig Kalkylator - Texas Instruments TI-34 MultiView

Texas Instruments är ett av de mest kända varumärkena som tillverkar miniräknare. Det här är inte den mest avancerade vetenskapliga miniräknaren som du kan hitta, men den har tillräckligt med funktioner för användare på mellannivå. Den här miniräknaren kan användas till exempel i högstadieskolor och gymnasieskolor, eftersom den har alla de viktigaste funktionerna. Du kan använda den för att lösa algebra- eller geometriproblem, men det finns naturligtvis andra möjligheter. Knapparna är gjorda i olika färger – vita knappar med mörkblå siffror, mörkblå knappar med vita grundtecken och ljusblå knappar med vita tecken för mer komplicerade ekvationer. Du kan redigera, klippa eller klistra in ekvationen i den här miniräknaren, och du kan skriva in mer än bara en beräkning. Skärmen är tillräckligt stor för att du ska kunna se allt tydligt på den.

4. Vetenskaplig Kalkylator - Med Notepad

Detta är en intressant vetenskaplig miniräknare på grund av dess anteckningsblock. Skärmen på anteckningsblocket har 5,2 tum, vilket är tillräckligt för att göra snabba anteckningar. En magnetpennor har en speciell spets som gör att du kan skriva på skrivområdet. Det finns också en återställningsknapp, som du kan använda för att radera aktuella anteckningar. Kalkylatorn är uppdelad i två zoner – en med siffror och grundläggande tecken och en annan med vetenskapliga knappar. Du kan vika ihop miniräknaren och placera den i din ryggsäcksficka. Den ser elegant och smal ut, vilket är ytterligare en fördel. Knapparna och anteckningsblocket kommer att hålla i gott skick under lång tid, eftersom de inte blir repade eller smutsiga i din väska. Du kan också enkelt byta ut batteriknappen – du måste bara koppla in den.

3. Vetenskaplig Kalkylator - Texas Instruments TI-30XIIS

Om du behöver en vetenskaplig miniräknare med tvåradig skärm och många matematiska funktioner är detta en produkt för dig. Du kan använda den för att lösa allmänna matematiska problem, men du kan också använda den för mer avancerade beräkningar. Du kan lösa geometri, algebra, statistik och andra problem, och resultatet blir alltid korrekt. Du kan också enkelt hitta rätt knapp tack vare de olika färgtecknen. Till exempel är huvuddelen vit med mörkblå siffror, och de vetenskapliga knapparna har motsatta färger. Formuläret är enkelt och inte för stort, så det får alltid plats i en ficka i skolväskan.

2. Vetenskaplig Kalkylator - Sharp EL-W531 TH

Behöver du en tillförlitlig och pålitlig vetenskaplig miniräknare? Då kan du säkert lita på Sharp och dess teknik. Detta är en batteri- och solcellsdriven miniräknare med 422 funktioner. Den är utformad för studenter som studerar kemi, teknik, matematik, statistik, biologi etc. Fyraradig display gör att du enkelt kan läsa komplicerade beräkningar – de ser ut precis som du skulle skriva det i din anteckningsbok. Ekvationsredigering och uppspelning är användbara, om du skrivit fel tecken eller om du ändrat idén. Du kan lagra funktioner i definierbara minnen – tryck på en exakt tangent och det är klart. Den här enheten den är helt och hållet värd varenda cent du spenderar på den, för kvaliteten är helt enkelt toppen.

1. Vetenskaplig Kalkylator - Casio FX-991EX

Casio är världsledande på detta område inte utan fog. De säljer tusentals miniräknare, eftersom varenda en av dem är pålitlig, ger exakta och korrekta svar, är tillverkad av högkvalitativa material och kan lösa alla matematiska problem. Casio FX-991EX är en populär modell som många kunder uppskattar. Den högupplösta LCD-skärmen kan visa mer information och prestera snabbare. Du kan Den här miniräknaren rekommenderas särskilt för kurser som algebra, trigonometri, kemi, fysik, teknik, kalkyl och allmän matematik. Du kan skriva in vad du behöver och sedan konvertera beräkningsresultatet till QR-kod eller en tabell. Om du konverterar det till QR-kod kan du enkelt skanna det på din mobiltelefon (eller annan enhet med QR-kodskanner). Du kan senare ändra det på din enhet och använda det när det behovs.