Hoppa till innehåll

De 5 bästa ångtvättarna

Ångtvättar är underbara anordningar som hjälper oss med att hålla våra hus rena och säkra. Ånga dödar bakterier som förekommer på olika ytor, särskilt ofta i badrummet, där miljön är våt och varm. En sådan miljö är lämplig för bakterier och svampar att växa. Ångtvättar kan också rengöra dina gråa fogar. Det är svårt att rengöra dem med hjälp av en klassisk mopp. Du behöver inte köpa starka rengöringsmedel för att tvätta golvet. Multifunktionella ångtvättar kan användas på möbler (t.ex. på en couch), bilsäten, madrasser, dörren, texil och andra saker. Du kan rengöra olika föremål, men det beror på typ av din ångtvätt. Nuförtiden kan du hitta på nätet eller i AGD-butiker ångtvättar som binder ihop en ångmopp och en handhållen ångrengörare som låter dig rengöra små och trånga platser. Det finns också bara handhållna ångrengörare som har mångt och mycket tillbehör för olika mål. Om du vill både tvätta och desinficera hårda golv, borde du investera i en ångmopp. Dessa enheter är enkla i bruk och de har inte många tillbehör som du aldrig ska använda. Handhållna ångtvättar lönar sig bättre om du vill rengöra vissa platser som exempelvis fogar. Sådana enheter tar inte mycket plats i din städskrubb. Vilka egenskaper ska en bra ångtvätt ha? Om du aldrig har använt någon ångtvätt, borde du lägga märke till dess tankkapacitet. Vattentanken måste vara tillräckligt stor för att kunna tvätta golvet på en gång. Det skulle vara ganska irriterande om du måste hälla vatten varje 5 minuter. Vissa ångrengörare har till och med 1l-tankar. En annan ganska viktig sak är hur långt en ångtvätt upphettas. Ångtvättar med mindre tankar brukar bli heta snabbare än ångtvättar med större tankar. Den nuvarande teknologin förkortar dock väntetid. Den sista saken är naturligtvis olika tillbehör. Du måste först svara på en fråga, om du verkligen kommer att använda alla tillbehör som du fick med anordningen. Om svaret är nej, kan du kanske hitta samma ångtvätt med mindre antal tillbehör. Du kan läsa vår ranglista med de 5 bästa ångtvättarna, om du letar efter en pålitlig ångrengörare.

5. BLACK + DECKER FSMH1351SM-QS Ångtvätt

Detta är en multifunktionell ångtvätt från BLACK+DECKER. Eftersom produkten vägar 2,74 kg, kan man använda den under lång tid. Den här ångtvätten värmer upp sig på bara 15 sekunder för vattentanken har 0,5 l kapacitet. Det är tillräckligt mycket för att tvätta alla golv som finns i din lägenhet. Enheten kan användas som en ångmopp eller som en handhållen ångrengörare som är mycket hjälpsam, om du vill rengöra andra olika föremål i ditt hus. Du kan tvätta hårda golv i sten, keramik osv. Autoselect-teknologi anpassar ångtemperaturen till olika golvmaterial. Ett mycket funktionalt tillbehör är en handhållen ångrengörare som möjliggör att rengöra svårt tillgängliga platser.

4. BISSELL PowerFresh Titanium Ångmopp

Om du letar efter en enkel ångmopp, är Bissell PowerFresh en bra produkt. Denna ångmopp kan rengöra olika golvsorter, eftersom du kan justera ångintensiteten. Om du vill ta bort envisa fläckar som, t.ex. intorkad smuts eller fett på plattor, kan du använda skurborste som tar bort de värsta fläckarna. Vattentank är ganska stor (0.56 l) och vatten värmas upp på 30 sekunder. Du kan glömma av smutsiga golven i ditt hus, eftersom Bissell PowerFresh kan rengöra alla skrymslor och hörn i ett huj. Om du har ett husdjur, vet du precis hur mycket hår och smuts finns på golvet. Nu kan du snabbt lösa problemet och rengöra golvet innan smutsen torkar in.

3. BISSELL SteamShot Handhållen Ångtvätt

Det är en mycket hjälpsam handhållen ångrengörare för alla som inte behöver en ångmopp. Du kan tvätta och desinficera nästan alla ytor med hjälp av Bissell SteamShot, bl.a. speglar, kläder, madrasser osv. Det finns tre runda borstar för känsliga stoff, t.ex. för gardiner. Förutom finns det en fönsterskarpa, flera mikrofiberdukar och andra nyttiga tillbehör. Det är ett effektivt sätt att rengöra armaturen, smutsiga fogar, duschkabinen, köksbänken, kläder eller sängkläder. Ångrengöraren är färdig på 60 sekunder för tanken innehåller 0,36 l vatten.

2. Kärcher SC 4 EasyFix Ångtvätt

Kärcher SC 4 EasyFix är en av de mest populära ångtvättarna på marknaden. Det är en ångtvätt som kan rengöra alla ytor i ditt hem – både de stora och de små. Du kan tvätta och desinficera alla hårda golv tack vare den avancerade teknologin. Mikrofiberdukar tar bort smuts från ytor i trä, metall, marmor, sten och mera. Mikrofiberdukar kan tvättas i tvättmaskinen som är en ekologisk lösning. Du kan använda dem gång på gång. Du kan tvätta golvet även under möblerna på grund av det långa och flexibla ångmoppshandtaget. Det är också möjligt att fräscha upp dina kläder eller mantlar som hänger i skåpet. Eftersom Kärcher tillverkar många rengöringsprodukter, har det här företaget väldigt lång erfarenhet. Du kan tro på kvaliteten som Kärcher erbjuder.

1. Vileda Steam Power Ångmopp

Den bästa ångmoppen är den enklaste, men effektivaste ångmoppen. Om du behöver någon ångtvätt som ska ta bort alla envisa fläckar, kan du köpa Vileda Steam Power. Ångmoppen kan rengöra golvet, desinficera och polera ytor, så du kan vara säker att 99,9 % bakterier dödades. Det är en bekväm ångmopp med ett trekantigt golvmunstycke som anpassar sig till alla hörn och kanter i ditt hus. Den högkvalitativa mikrofiberduken absorberar smuts väldigt bra. Sådana dukar kan naturligvis tvättas i tvättmaskinen för att ta bort smuts och bakterier som finns på dem. Det är en enkel, men ändå effektiv ångmopp som kan göra golvet rent och glänsande på en kort tid.