Hoppa till innehåll

5 Bästa gräsmattegödsel i test

Det finns många olika gräsmattegödsel som man kan köpa på marknaden. Innan du köper en påse, ska du få veta några saker. Först och främst – vad innehåller en gödsel för en gräsmatta? Det finns tre huvudingredienser som är viktiga: kväve (N), fosfor (F) och kalium (K). Det första elementet (N) har ansvar för en snabb växt av gräset och för en intensiv, grön färg. Den andra ingrediensen (F) bygger ett komplicerat rotsystem – den första gödsel ska innehålla ett högre antal av fosfor för att aktivera växten snabbare. Och det sista grundämnet (K) spelar en roll av ”en sköld”. Kalium skyddar gräset från sjukdomar och ökar immuniteten. Dessutom har gräsmattan högre och bättre resistans mot kyla och torka. Lägg märke till förpackningen. Du bör läsa informationen som finns på den, eftersom det finns olika storlekar som man kan välja mellan. Om din gräsmattayta är stor, köp större säcken. I en affär eller på nätet kan du också märka fyra typer av gödsel: organisk, syntetisk, granulerad eller flytande. Du kan bestämma över vilken sort passar bäst till dina behov och gräsmattesart. Det rekommenderas att köpa organisk gräsmattegödsel, om man har husdjur eller barn, eftersom den där typen inte är farlig för dem. Hundar kan spela på gräsmattan efter aplikationen av produkten utan risk av en förgiftning. Kämpar du mot ogräs som våtarv, klöver eller mossa? Köp gödseln med sådana grundämne som järn, zink och mangan. Dessa element motverkar ogräset och gör din gräsmatta hälsosammare. Innan du applicerar gödseln på gräset, bör du läsa instruktionen. En stor eller för stor dos kan bränna växter och skada rötter. Om du letar efter en gräsmattegödsel för din trädgård, läs vår ranking med de 5 bästa produkterna för gräset som du kan hitta på nätet.

5. Versando trädgård- och gräsmattekalk - gräsmattegödsel

Det är en produkt som påverkar gräset på ett positivt sätt. Versando gödsel gör gräsmattan tjockare, tätare och grönare. 10 kg-förpackningen räcker för 300 m² – det är nog för en årlig användning. Man kan gödsla gräset året runt (1 gång per säsong). Man ska börja att gödsla gräset på våren (det vore bäst i mars eller i april). Sedan gör man s.k. säsongsgödsling – två gånger om året (i juni och i augusti). Den sista årstid, när man ska gödsla gräsmattan är hösten. Man ska göra det i september. Versandos gräsmattekalk passar också bra till andra växter i trädgården. Ingredienser som finns i innehållet motverkar ogräset och mossa. Förutom kväve, fosfor och kalium, finns det också magnesium som också förbättrar gräsfärgen.

4. Miracle-Gro EverGreen Fast Green Gräsgödsel - gräsmattegödsel

Ett grönare, tjockare gräs och starkare rötter – detta kan du ha, om du tar hand om din gräsmatta. Med hjälp av Mircale-Gro gräsgödsel kan du ändra utseendet av nuvarande tillstånd av gräset i din trädgård. Man kan använda den här produkten året runt, dvs. från mars till september. Varje årstid ska du applicera gödseln på gräset för att få snabba och tillfredsställande resultat. En dos, dvs. 35 g räcker till 1 m²; en förpackning av Mircale-Gro innehåller tillräckligt gödseln för 80 m². Det är en viktig information för alla som har en större trädgårdsyta. Den här produkten är organisk och är 100% säker för barn och husdjur. Man kan märka, att gräset är grönare efter några dagar och efter några veckor ska det se tätt och skönt ut.

3. Substral Magisches Rasen-Pflaster - gräsmattegödsel

Har du bruna och nackna områden i gräsmattan? Avlägsna problemet och njut sig av det gröna och tjoka gräset just nu! Substral är en väldigt känd märke som tillverkar olika produkter för växter. Den här produkten är multifunktionell. Först och främst förbättrar den det generella grästillståndet, men också vattenförsörjningen. Den tar hand om svaga rötterna – gödseln möjliggör att rötterna absorberar mer vatten och näringsmedel. Den nya formeln motverkar ogräsväxten som kan vara problematisk och kan skada andra växter. Gödseln är perfekt för torra och soliga ytor, där det inte finns mycket vatten. Det kan också användas för sport- och spelgräsmattor som kräver extra vård, eftersom de måste presenteras bra och skön den hela tiden. Ta inte en risk och investera bara i de bästa produkterna.

2. MOOWY Spring Boost - gräsmattegödsel

Nummret två är MOOWY Spring Boost. Varför då? Eftersom denna produkt verkar mycket snabbt och är organisk. Den skadar inte husdjur och barn och ger fina resultat efter några veckor. Gräset är grönare efter 3 dagar – sådana effekter kan du uppnå, om du vattnar gräset efter applikationen av gräsfoder. Granulerad konsistensen är lätt att applicera – det behövs inte blanda produkten med vatten. Följ alla instruktioner som finns på förpackningen innan du börjar gödsla. Det är en perfekt blandning att applicera på våren för att aktivera gräsväxten. Gräsrötter blir starkare och grästätheten blir mer koncentrerad. Du kan glömma om bruna områden i gräsmättan.

1. COMPO Rasen-Langzeitdünger - gräsmattegödsel

Gödseln från COMPO vann rankingen på grund av några omständigheter. För det första – tillförlitlighet. Produkten anpassar sig till alla sorter av gräset. För det andra – snabba resultat. Gräset blir grönare efter några dagar och tätare efter 2-3 veckor. Allt beror på nuvarande tillståndet och atmosfäriska förhållanden. På sommaren ska du vattna gräsetregelbundet, eftersom ingen vatten = inga resultat. Och för det tredje – bara fina ingredienser. 15% av kväve, 5% av fosfor och 8% av kalium – sådana grundämnen kan man hitta i innehållet. 20 kg-förpackningen räcker för 800 m² av gräsmatteytan. Met hjälp av COMPO gödseln ska gräset växa snabbare, rötterna ska uttvecklas och förstärkas och gräsmattan ska skyddas upp till 3 månader efter applikationen. Det är den perfekta lösningen för alla som letar efter det gröna, sköna gräset som man känner till från amerikanska filmer.