Hoppa till innehåll

5 bästa kompressorerna

Luftkompressorer är användbara i alla garage eller hushåll. Idag framställer tillverkare lätta och kompakta luftkompressorer som kan driva de flesta lufttryckverktyg. Inte bara proffs använder en sådan enhet – luftkompressorer är perfekta verktyg om du gillar DIY-projekt och billiga lösningar. Du kan enkelt byta färg på staketet eller din gamla cykel, men du kan också pumpa upp ett däck eller en madrass i ett ögonblick. Om du aldrig har använt en luftkompressor tidigare, vill du kanske veta hur en luftkompressor fungerar. En kolv rör sig i cylindern och luft dras in i kompressorn. Kolven i cylindern sätts sedan i rörelse av en vevmekanism. Det minskar kapaciteten på luften som sugs in, vilket ökar dess tryck. Det finns två huvudtyper av luftkompressorer: oljedrivna och oljefria luftkompressorer. Den första sorten kan vara problematisk för att hålla tillverkningsmiljöer rena. Olja används för att smörja de inre mekanismerna, men när enheten används kan ångorna skada andra produkter eller pågående tillverkningsprocesser. För att undvika ett sådant problem kan du köpa en oljefri luftkompressor som kan kosta mer än en oljedriven kompressor, men risken för att skada din övriga utrustning minskar dramatiskt. Även om grundpriset är högre än oljedrivna luftkompressorer kan du också spara lite pengar. Med oljefria luftkompressorer behöver du inte byta delar lika ofta. Dagens luftkompressorer är lätta att transportera och tar inte mycket plats i din verkstad. Verktyg som en luftkompressor är kompatibel med är exempelvis blåspistol som används för att rengöra arbetsplatsen, men det finns också en spikpistol, en luftpump, en färgspruta, en smörjpistol och många fler varianter. Även en billig kompressor kan hjälpa dig med dina dagliga uppgifter kring huset eller i trädgården. Om du är intresserad av att köpa en luftkompressor kan du ta en titt på vår rankning av de högst rankade produkterna i denna kategori. Alla länkar till webbplatserna finns nedan.

5. Dewalt DPC6MRC-QS Kompressor

Det är en liten luftkompressor som har en justerbar utgångstrycket. En universell utgångsport är lämplig för olika små verktyg som används sig av lufttrycket. Kompressorns tankkapacitet är 6 liter. Anordningen vägar bara 10,5 kg, därför är den lätt att transporteras. Med hjälp av ett handgrepp kan kompressorn flyttas till en annan plats. Eftersom det är ett exempel på en liten kompressor, använder du den oftast i ditt hushåll på grund av det att lufttrycksstyrka är för svag för att kunna njutas i en bilverkstad. Kort sagt – det är en av de bästa luftkompressorerna för hemmabruk.

4. VEVOR Lnsc07q4gp Kompressor

Om du letar efter en större och starkare kompressor, kan VEVOR nöja dig med sin kraft. Vevors tankkapacitet är 9 liter som nyttjar en oljefri pump. En sådan lösning eliminerar risken för oljefläckar på arbetsytor eller andra anordningar som sattes igång. En stor fördel är att den här luftkompressor är mycket tyst – driftsljudnivån är bara 58 dB, därför kan kompressorn fungera i en lugn miljö. Enheten är ganska lätt, eftersom den väger bara cirka 15 kg. En robust motor driver maskinen optimalt och förlänger livslängden av kompressorn. Med den här enheten får du också flera tillbehör såsom en luftblåspistol, en oljesprutpistol med sugkopp, en färgsprutpistol, en röd-silver kruka, och en 5 meter-spiralslang.

3. Metabo Kompressor Basic

Den här kompressorn är stark och effektiv eftersom dess sugkraft är 220 liter/minut. Produkten är förstås oljefri som hjälper dig med att hålla din arbetsplats ren. Du kan använda enheten hemma, men den är tillräckligt robust i yrkesmässiga arbeten. Metabos utformning är enkel – du kan gripa den och transportera. Det är också viktigt att behållaren rymmer 50 liter som ökar dess produktivitet. Ett automatiskt överbelastningsskydd tar hand om motorn för att hålla en säker temperatur, dvs. motorn kan inte bli överhettad. Hjulen gjordes av gummi för att skydda yrkesytor (om du behöver kompressorn hemma, då är det viktigt för att inte klösa golvet).

2. Scheppach Kompressor

Scheppach är ett trovärdigt företag som tillverkar just luftkompressorer. Det är en professionell kompressor med tankkapaciteten 50 liter och med den maximala sugprestandan 412 liter/minut. Enhetens maximala lufttrycksarbete är 10 bar som möjliggör att arbeta effektivt. Du kan använda den både i en professionell verkstad, i din trädgård eller helt enkelt hemma vid en renovering. Du kan måla staketet, rengöra arbetsplatsen, reparera vissa föremål och det finns också ännu fler saker som du kan göra med hjälp av den här kompressorn. De stora gummihjulen gör transport lättare för enheten vägar 42.6 kg.

1. Einhell TH-AC 240/50/10 OF Kompressor

Einhell är en av de bästa företagen som tillverkar högkvalitativa luftkompressorer. Den här produkten är mycket effektiv på grund av dess 240 liter/minut luftflödeskapacitet, och 50 liter tankkapacitet. Du kan arbeta med andra verktyg under lång tid. Ljudnivå är inte minst, men inte värst heller, dvs. 77 dB. Om du jobbar i en bilverkstad, behöver du en robust kompressor är robust och pålitlig. Trots enhetens effektivitet och kapacitet, väger den bara 22.24 kg som gör den här kompressorn en av de bästa på marknaden.

Om du kommer att köpa en kompressor för hemmabruk, då behöver det inte vara så stark för du kommer att använda det sällan. De små kompressorerna såsom Dewalt DPC6MRC-QS är 100% lämpliga för alla hushållen. Men om du jobbar i en verkstad, då kan du investera dina pengar i en kraftigare kompressor som ska fungera under lång tid. Tänk på tank- och luftflödekapaciteten när du väljer din nya luftkompressor.

phone case lanyard phone case lanyard