Hoppa till innehåll

De 5 bästa knivseten

Bra knivar är nödvändiga för att förbereda läckra maträtter. Vassa knivar är precisa och de skär olika produkter i ett ögonblick – du kan skära hårda grönsaker utan någon ansträngning. Ett vasst knivblad är också säker eftersom det inte glider medan du använder kniven. Det, vilket knivset du väljer, beror på din budget och syftet med setet. Professionella kockar använder inte mångt och mycket knivar eftersom tre eller fyra räcker för att laga mat. På grund av detta kan du hitta fantastiska knivset som innehåller 4 eller fler stycken kniv och andra köksredskap. Knivseten som består av fler än 5 element är lämpliga för varje kök. När du väljer ett nytt knivset, ska du tänka på knivarnas syfte. Du använder en lång kniv till att skära kött, och en annan till att skala ett äpple. Varje set innehåller en beskrivning som förklarar vilka knivar passar till vilka syfte. Läs den noggrant innan du köper setet. Du behöver inte bli proffs att kunna använda högkvalitativa och professionella knivar. Ibland lönar det sig att ge ut mer pengar och köpa ett robust knivset som du ska använder under flera år. Vilka knivar är populära i knivseten? Först och främst hittar du en kockkniv. Det är en stor kniv som kan användas till olika syfte, exempelvis att hacka kött eller större grönsaker som kål. Det finns också s.k. Santoku-kniv, vilken passar till att skära och hacka grönsaker. Ett bra knivset kan inte säljas utan en brödkniv. Om du tycker om att äta mackor till frukost, behöver du en robust brödkniv som skär bröd utan att förstöra dess fluffiga struktur. I nästan alla knivset finner du också små knivar till att skala eller hacka mindre produkter. Hur kan du rengöra knivar? De vore bäst, om du skulle tvätta dina knivar för hand i ett lite varmt vatten. Du ska inte rengöra dem i en diskmaskin eftersom bladen blir trubbiga. Om dina knivar har träiga greppen, då kan dem också förstöras på grund av hög temperatur av vatten. Om du vill köpa ett pålitligt knivset, kan du läsa vår ranking med de 5 bästa knivseten som är tillgängliga online.

5. Fiskars Functional Form Knivset

Det första knivsetet på denna ranglista består av fem mycket fina knivar som överraskar dig med sina vassa blad. Den längsta kniven är i detta fall brödkniven som är 34 cm lång. Du kan skära bröd eller en baguette snabbt och säkert för bladet glider inte ur handen. Det finns också två andra långa knivar, dvs. en kockkniv och en Santoku-kniv. Förutom kan du också hitta en tomatkniv och en grönsakskniv till att skala grönsaker och frukter. Det är ett fullständigt knivset för alla som vill laga mat oproblematiskt och snabbt. Fiskars är dessutom ett känt märke bland köksredskapsprodukter, därför kan du lita på märkets långa erfarenhet. Du kan också läsa kundernas positiva recensioner.

4. Tefal Ice Force Knivset

Om du vill köpa riktigt bra knivar, kan du titta på Tefal:s Ice Force Knivset. Det är ett knivset som innehåller fem knivar och ett knivblock i trä. Med de största knivarna (kockkniv, brödkniv, Santoku-kniv) kan du skära och hacka större ingredienser, t.ex. du kan filea lax, hacka kycklingbröst, eller hacka kål och blomkål. Mindre knivar används till att skala och skära små frukter, grönsaker, ibland ost. Alla knivar har vackra svarta greppen som presenterar sig väldigt bra i knivblocket. Hela setet passar bra till varje kök och det tar inte mycket plats, vilket är en annan fördel. Om du letar efter ett multifunktionellt knivset, då är Tefal Ice Force för dig.

3. MasterChef Knivset med Knivblock

Det är ett set med fem köksknivar av rostfritt stål. Alla knivar har sin plats i ett knivblock som ser elegant ut. Svarta knivgreppen och knivblock passar till varje köksdesign, och de är lätt att rengöra. Det finns en lång brödkniv, en universell kockkniv, en köttkniv, en liten skalkniv, och en liten universalkniv. Alla knivar har mycket vassa och precisa blad tack vare en riktig skärvinkel och stålet. Du kan skära, hacka, skala, skiva och göra vad som helst med dessa fenomenala knivar. Om du inte vet, vilket knivset du ska välja, då är MasterChef knivset en bra option för dig.

2. ZWILLING Knivset

Zwilling är ett populärt företag som tillverkar köksredskap, inklusive knivar. Detta set omfattar sex element, dvs. fem knivar och en kökssax. Alla delar kan lagras i ett fint knivblock. Du kan välja, vilken färgvariant vill du ha eftersom det finns fyra varianter på knivblock: brun, grå, svart, och vit. Det finns fem praktiska knivar som du kan använda dagligt. Det finns en stor kockkniv, en köttkniv, en brödkniv, och två mindre knivar – en garneringskniv och en kort universalkniv. Den mångsidiga saxen hjälper till på så sätt att du kan skära bakplåtspapper eller plastfolie. Men kökssax använder man ibland till att klippa av fräscha örter som mynta eller persilja.

1. Wakoli 4-delad Damaskus-Knivset

Numret 1 på denna lista är Wakoli:s Knivset. Detta set består av fyra professionella damaskus-knivar. Om du behöver precisa och mycket vassa knivar, då är det här setet ett bra val. Även om det är ett litet knivset, finns det här de nödvändigaste knivarna som varje kock använder. Varje kniv har ett karakteristiskt mönster på bladen som ser vackert ut. Greppen i trä ligger bekvämt i hand och de presenterar sig precis lika bra. Vilka knivar finns i setet? De viktigaste knivarna i det här setet är köttkniven och den stora Santoku-kniven. Dessa två knivar använder man oftast i köket. Det ör också en liten Santoku-kniv som är mycket bra till att skära små grönsaker eller mjuka produkter som feta-ost. Med en kontorskniv kan du skala frukter och grönsaker blixtsnabbt. Köp det bästa knivsetet och njut av matlagning varje gång du förbereder mat.