Hoppa till innehåll

De 5 bästa ångstationerna

Att stryka en hög med kläder kan vara tröttsamt, speciellt om det inte är din favoritplikt. Många strykjärn är ganska tunga, eftersom vattnet i tanken tynger ner din arm. Ibland behöver du ganska ofta fylla på vattentanken för att ånga dina kläder ordentligt. Ju större vattentanken är, desto mer kläder kan du ånga. Förutom det är ett vanligt kompakt strykjärn inte tillräckligt kraftfullt för att platta till tjockare tyger. Ånga är mycket effektivt när det gäller strykning av alla typer av tyg. Om du inte vill kämpa med envisa strykjärn, kanske du borde investera i ånggeneratorstrykjärn. Det här är en spelomvandlare i dina dagliga uppgifter – strykning kan vara snabbt och enkelt. Om du behöver ett kraftfullt strykjärn som kommer att platta till eventuella rynkor på din skjorta, kommer ett strykjärn med ånggenerator att vara perfekt. Men eftersom det finns en separat vattentank tar den mer plats än vanligt ångstrykjärn. Den är också tyngre, så du behöver även köpa en stabil strykbräda med speciell hållare för ånggeneratorn. Men förutom det finns det mer vinster som du kan få tack vare ett ånggeneratorstrykjärn. Ett ånggeneratorstrykjärn är bra om du har en tvättstuga, eftersom du inte behöver vika och fälla ut strykbrädan hela tiden. Du kan sätta generatorn på strykbrädan och använda den när det behövs. Du kan ånga olika tyger, inklusive ull, ullblandning och syntetiska ulltyger. Andra ömtåliga tyger som siden eller kashmir kan också ångas med ett ånggeneratorstrykjärn. Men det finns vissa tyger som inte kan ångas eller strykas, eftersom du kan smälta dem. Dessa är till exempel mocka, vax eller plasttyger. Dessutom kan du använda din ånggenerator fritt. Vilka ånggeneratorstrykjärn är värda att prova? Det finns många märken och modeller som är riktigt högt betygsatta, så om du är intresserad, vilka som är bäst, kan du läsa vår ranking med topp 5 ånggeneratorstrykjärn.

5. Laurastar Lift Plus Ångstation

Om du gillar snygga och retroapparater kan ångstationen Laurastar Lift Plus uppfylla dina förväntningar. Den ljusblå färgen ser väldigt vacker ut, men om du gillar mer intensiva nyanser kan du hitta andra färgvarianter t.ex. på Amazon. Detta är en bärbar ånggenerator med bekvämt handtag – du kan enkelt transportera och förvara den i din garderob eller i ett annat skåp. Ånga är en mycket hygienisk metod, om du vill bära sterila kläder eller behöver fräscha upp en gammal rock som hänger i skåpet sedan länge. Du kan ta bort 1 l-vattentanken om du vill fylla på den. Detta är en kraftfull kombination av strykning och ångning – du kommer säkert att göra dig av med alla rynkor på alla tyger. Detta är en premium ångstation som säkerligen kommer att göra sitt jobb mycket bra.

4. Braun CareStyle 7 Pro Ångstation

Detta är en av de bästa Braun ångstrykstationerna som finns på marknaden. Detta är en kraftfull ångstrykstation med 2 400 W och 125 g/min konstant ånga. Du kan stryka dina favoritkläder exakt och snabbt – utan veck. Vattentanken har en stor kapacitet, nämligen 2 liter. Viktiga knappar placerades på stationen för att kunna ändra ånginställningar på ett intuitivt och enkelt sätt. Den intelligenta FastClean-teknologin tar hand om den inre mekanismen, därför kan du enkelt rengöra ångstrykstationen. Stationen tar inte så mycket plats, men ändå bör du köpa en stadig och stabil strykbräda för att använda ångstationen säkert och bekvämt.

3. Tefal Pro Express Ultimate GV9580 Ångstation

Tefal är ett välkänt varumärke som tillverkar olika hushållsapparater. Ångstrykstationer blir mer och mer populära, speciellt när man stryker mycket kläder. Denna ångstrykstation har 2 600 W och 180 g/min konstant ånga. Hela stationen är större än Brauns station, men de moderna och rejäla strykbrädorna kan hålla så tuffa stationer. Det starka ångtrycket gör att du kan stryka till och med de mest skrynkliga materialen. Den stora vattentanken har 1,9 liter, så du kan bara fylla tanken en gång och stryka allt som du behöver. Du kan ändra alla inställningar på stationen, bakom strykjärnet.

2. Tefal SV8054 Express Ångstation

Detta är en av de mest kraftfulla ångjärnsstationerna på den här listan. Tefal SV8054 Express har 2 800 W och 120 g konstant ånga per minut. Det integrerade anti-kalksystemet samlar upp resten av kalk och håller mekanismen ren. Denna station är också lätt att transportera eftersom du kan hålla i båghandtaget. Durilium AirGlade-sulan är säker för alla tyger – du kan stryka en skjorta eller en kjol utan problem. Du kan stryka både horisontell och vertikal, vilket är ett bra sätt för att stryka gardiner eller klänningar. Den korta uppvärmningstiden är en stor fördel eftersom stationen är varm på bara två minuter. Anti-kalksamlaren är till stor hjälp eftersom den gör det mycket lättare att rengöra stationen.

1. Philips Perfect Care 8000 Series PSG8040/60 Ångstation

Det är den bästa ångstationen på denna ranglista på grund av det höga ångtrycket, kraften och den precisa sulan som gilder fint på varje tyg. Philips Perfect Care Elite Plus samlar den senaste teknologier och kombinerar dem i en enhet. Stationen stängs av automatiskt, så det är inget problem om du har glömt av att stänga av den. En annan fördel är att du kan använda denna ångstation vertikalt – det här är ett bekvämt sätt om du till exempel vill stryka en kostym, en klänning eller gardiner. Vattentanken på 1,8 liter låter dig stryka dussintals kläder på en gång. Detta är den bästa lösningen för alla som vill ha kläder, gardiner och sängkläder utan veck.