Hoppa till innehåll

5 Bästa blodsockermätarna

En blocksockermätare är en liten anordning som är lätt att använda, när man vill kontrollera sitt blodsocker på grund av diabetes. Allt fler människor lider av diabetes idag – både ungdomar och de äldre. Ur denna synpunkt spelar ålder inte så stor roll som exempelvis diet eller genetiska anlag. Om du är en diabetiker, ska du mäta ditt blodsocker ungefär två timmar efter måltiden. Då (efter följande två timmar) ska du mäta blodsockret en gång till – blodsockermätningen efter fyra timmar kallas för postprandiellt blodsocker. Det postprandiella blodsockret hos diabetiker är högre än hos en frisk person som har en normal nivå av blodsockret 4 timmar efter måltiden. För att mäta blodsocker behöver du först och främst att köpa en blodsockermätare, speciella teststickor, lansetter och en lansettpenna. Du ska ta en ny teststiscka och lansett varje gång när du mäter ditt blodsocker av hygieniska skäl. Det är också värt att veta att du alltid ska tvätta och torka händerna innan du tar ett blodprov – å ena sidan kan du undvika infektioner, men å andra sidan ändrar du inte mätresultat. Vissa substanser på dina händer, t.ex. mat eller kosmetika kan påverka mätresultat. Du ska fukta dina händer genom att kräma dem – du ska dock lägga märke till att inte göra det innan blodsockermätningen, eftersom vissa ingredienser i din kräm kan ändra mätresultat. När det gäller teststickor, ska du förvara dem i en torr och stängd förpackning och skydda de mot höga temperaturer och fuktigheten. Blodprovet ska tas från sidan av fingertoppen, inte mitt på fingret eller längst ut, eftersom i den där platsen finns det färre smärtreceptorer. För att främja genomblödningen kan du tvätta händerna under varmt vatten och gnugga dem mot varandra – tack vare detta kan blodprovet tas snabbare. Moderna blodsockermätare har stora skärmar, så att alla siffror är tydliga och stora, därför behöver du inte att bära glasögonen för att avläsa mätresultat. En effektiv anordning behöver inte att kosta mycket, eftersom på nätet kan man hitta allt fler blodsockermätare som verkar snabbt och precist. Nedan finns det 5 intressanta förslag av blodsockermätare som du kan köpa online.

5. Beurer GL-50mg/dL blodsockermätare

Den här blodsockermätaren är mycket kompakt, så den passar in i din necessär. Anordningen har en ljus skärm, vilken visar mätresultat. I paketet finns det en lansettpenna och breda teststickor som är lättare att använda än de klassiska och små teststickorna. Blodsockermätaren kan spara upp till 480 mätningar – det är viktigt att anteckna sina mätresultat i en dagbok för diabetiker, eftersom man kan märka hur kroppen reagerar på maten, en viss medicinering osv. Den här produkten läser av blodprov inom 5 sekunder, vilket gör den mycket snabb.

4. AccuCheck Guide blodsockermätare

Det är ett intressant förslag på grund av en integrerad app som man kan ladda ner på sin mobil (appen heter mySugr). Du kan kontrollera resultaten närsomhelt och varsomhelst. Den här blodsockermätaren utrustades med en stor skärm som visar tydligt alla siffror – du ser inte bara ditt mätresultat, utan också tid, datum och enheten (mg/dl). Breda teststickor används bekvämt, eftersom man kan ta ett blodprov från fingertoppen och placera bloddroppen på teststickans spets som större än hos en vanlig teststicka. Glöm inte om att tvätta och torka händerna innan du ska ta ett blodprov för att undvika någon infektion.

3. Sinocare Safe-Accu 2 blodsockermätare

En intuitiv och enkel att använda blodsockermätare från Sinocare – Safe Accu 2. På en stor skärm syns det alla viktiga information som mätresultat, tid, datum och en utvald enhet (mg/dL eller mmol/L). Du kan spara upp till 200 mätningar på Safe Accu 2 och sedan analysera dem varje dag. Anteckna dina mätningar i en dagbok för diabetiker för att kontrollera hur din kropp reagerar mot vissa substanser (det är särskilt viktigt, om du ändrade din vanliga diet). Mätresultat ska avläsas inom 10 sekunder (om det spelar en viktig roll för dig, kan du välja en annan blodsockermätare som ska ge dig resultat snabbare).

2. Beurer GL-40mg/dL blodsockermätare

Beurers blodsockermätare består av en stor och tydlig skärm och av en knapp som används till att sätta på och stänga av anordningen. I förpackningen hittar du naturligtvis en blodsockermätare, en dagbok för diabetiker, ett etui, 5 teststickor, 5 lansetter och en lancettpenna. Många patienter har trott på Beurer på grund av deras högkvalitativa produkter och precisa mätresultat. Den här mätanorningen är också lämplig för husdjur som lider av diabetes, till exempel katter. Ett öra ska stickas för att ta ett blodprov – du ska lugna ner sitt husdjur före varje blodprov, eftersom det är en obehalig känsla för den. Efter några mätningar ska din fyrbenta vän vänja sig vid det.

1. Medisana MediTouch2 blodsockermätare

Det är ett komplett set med alla nödvändiga tillbehör som man använder vid blodsockermätningen. Här finns det förstås en blodsockermätare, en lancettpenna, lancetter och teststickor, men det är alltid bra att köpa ett förråd, eftersom du alltid ska använda en ny teststicka och en ny lancett vid varje blodsockermätning. Anordningen kan spara upp till 480 mätresultat, men du kan också ladda ner en app som heter VitaDock+ och kontrollera blodsockervärdena och sedan analysera dem. Du kan överföra data via en USB-sladd och hålla dem på din dator. Medisana är ett känt företag, vilket tillverkar produkter som förknippas med diabetes. MediTouch2 ska mäta ditt blodsocker precist och snabbt.