Hoppa till innehåll

5 bästa receptfria medlen mot klimakteriets symtom

De första symtomen av klimakterium förekommer med början i 40-årsåldern till början i 50-årsåldern. Det är en period när kvinnans kropp går genom hormonella förändringar, dvs. både ägglossning och menstruation blir oregelbundna. I samband med klimakteriet kan menstruationen bli kortare, längre eller svagare, beroende på kvinnans kropp. Förutom finns det många besvärliga symptom av klimekterium som påverkar den kvinnliga kroppen. Ett symtom som känns av många är värmevallningar som gör att du plötslig blir mycket varm (ibland känner du att du fryser – då kallas det för kylvallningar). Något som gäller kvinnor under natten kallas för plötsliga svettningar – du vaknar mitt i natten för du är svettig. Många kvinnor mellan 45 och 50-årsåldern lider av snabba ändringar i humöret, t.ex. du kan skratta och le, och efter en stund kan du känna dig arg eller ledsen. På symtomslistan står det också sömnproblem, eftersom många inte kan somna normalt eller de vaknar under natten flera gånger. Klimakteriet kan inte hoppas över för det är en process som varje kvinna måste gå genom. Du kan också uppleva torra slemhinnor i slidan, men även i ögonen, näsan eller i halsen. Din ämnesomstättning saktar ner, därför borde du tänka på att motionera och äta sunt. På apoteket eller online finns det dock vissa kosttillskott med vitaminer, mineraler och spårämne som stödjer din kropp i den besvärliga tiden. Förutom att ta tabletter med vitaminer måste du röra dig regelbundet. Du kan ta en promenad, cykla eller arbeta i trädgården, men det är nödvändigt, om du vill känna dig bättre. Eftersom ämnesomsättningen är långsammare, tänk på vad du äter. Grönsaker och frukter håller din mage mätt, men de är har inte många kalorier, så du kan gå ner i vikt ganska snabbt. Du ska också prata med din läkare och kontrollera din hälsa genom att utföra tester som mammografi och kolonoskopi. Motionera, äta sunt och ta vitaminer och mineraler, och besvärliga symptom av klimakterium ska reduceras och elimineras. Nedan finns det en ranglista med de 5 bästa kosttillskotten som du kan hitta på Amazon.

5. Tulip BioPharma Black Cohosh Root Extract - receptfria medlen mot klimakteriets symtom

Det här medlet innehåller framför allt svart cohosh rot som hjälper med värmevallningar och med plötsliga svettningar. Det är ett naturligt sätt att stödja sin kropp och känna sig bättre. Örten är också effektiv mot ändringar i humöret (om de inte är så intensiva). Du känner dig lugnare och bekvämmare, vilket är mycket viktigt under klimakteriet. Svart cohosh har använts för generationer för att stödja kvinnors hälsa, särskilt när det gäller symtom av klimakteriet såsom humörsvängningar. För att minska sådana symtom, använd svart cohosh och må bättre!

4. JeaKen Nutrition Evening Primrose Oil - receptfria medlen mot klimakteriets symtom

Det är ett bra kosttillkott för kvinnor i olika åldrar, dvs. både kvinnor som går genom klimakteriet och de yngre kan ta dessa tabletter. Detta kosttillskott balancerar hormoner vilka ändras på grund av klimakterium. Om din menstruation gör mycket ont, då är det också en bra grund till att ta Evening Primrose Oil. Nervsystemet svarar bl.a. för ditt humör och hur du generellt mår, därför ska du också tänka på att ta hand om det här ämnet. Många kvinnor kämper mot håravfall när de har klimakteriet och dessutom är deras immunsystemet försvagat. JeaKen Nutrition är alltså det perfekta svaret på många av klimakteriets symtom.

3. Vita1 Rotklee-Extrakt - receptfria medlen mot klimakteriets symtom

Rödklöver är en växt som lika med svart cohosh används sedan många år för att stödja kvinnors hälsa och kropp under klimakterium. Rödklöver innehåller mycket isoflavoner eller phytoöstrogener, dvs. östrogenliknande ämnen. Rödklöver är mycket effektiv mot värmevallnignar som oftast börjar förekomma hos kvinnor efter 45-årsåldern. Under klimakteriet ökar risken av osteoporos på grund av det att benmassan förloras. Östrogenproduktion saktar ner och stoppas senare, därför benmassan är lägre. För att undvika osteoporos ska du också äta mejeriprodukter som yoghurtar, ost osv. Kapslarna är veganska, innehåller inte laktos, gluten, och andra konserveringsmedel.

2. Vitabiotics Menopace Original - receptfria medlen mot klimakteriets symtom

Ett värdefullt vitaminkomplex som stödjer din hälsa under klimakteriet. Naturliga sojaisoflavoner hjälper med vanliga symtom av klimakterium, till exempel värmevallningar, plötsliga svettningar eller humörsvängningar. Vitamin C stödjer ditt immunsystem och kollagenbildning som svarar för normal funktion av din hud, dina tänder och ben. Hormonell aktiviteten förstärks av vitamin B6, vilket också påverkar metabolismen. Det finns också vitaminer B12, B1 (tiamin) och D. Vitamin D i samband med magnesium och zink bidrar till att upprätthålla den riktiga funktionen av dina ben. Du ska inte ignorera det eftersom risken av osteoporos stiger under klimakteriet.

1. Doppelherz Aktiv Aktiv-Meno - receptfria medlen mot klimakteriets symtom

Doppelherz är en känd läkemedelmärke från Tyskland som tillverkar många typer av bl.a. kosttillskott. Den här produkten är lämplig för klimakterium genomgående kvinnor som letar efter en stöd av deras hälsa och kroppar. Sojaisoflavoner, calcium, vitamin D, folsyra och fem B-vitaminer är nödvändiga, om du vill hålla din hälsa i ett bra tillstånd. Hormonella förändringar orsaker många besvärliga symtom som beskrivs tidigare, men ingen vill uppleva dem. Om du är mellan 45 och 50 årsåldern ska du skydda ditt hjärta, immun- och nervsystem, vilka försvägas. Du kan utsätta dig för olika sjukdomar som högblodtryck eller cancer, om du inte tar hand om din hälsa. Ignorera inte din kropp, motionera, äta sunt och ta värdefulla kosttillskott för att känna dig bra varje dag.