Hoppa till innehåll

De 5 bästa multimetrarna

Om du är elektriker eller gillar du DIY-projekt och du är intresserad av elektrinik, kommer du förmodligen att använda en digital multimeter för att testa olika apparater. Vad är en digital multimeter? Det är en liten och nyttig enhet som mätar olika parameter som elektrisk spänning, strömstyrka, elektrisk impendans osv. Du har kanske hört ett annat namn på multimeter, nämligen ”volt-ohm-meter”. Digitala multimeter är lätt tillgängliga på nätet och inte bara proffs kan använda dem. Om du behöver en sådan enhet hemma, kan du problemlöst beställa den online. Du kommer förmodligen inte att behöva mer komplicerade funktioner än att mäta spänning eller resistans. Men vissa digitala multimeter kan göra precisare mätningar som professionella elektrikter brukar överföra. Till exempel de kan mäta temperatur (i Celsius och Fahrenheit), decibel, frekvens, elektrisk konduktivitet eller diod. Om du aldrig har använt en sådan apparat, kan du undra, hur man använder en digital multimeter. Det är inte komplicerat alls, men det finns några saker som du borde veta. Vanligtvis finns det tre anslutningar på en multimeter – röda och svarta. En svart anslutning är ”common”, medan de röda anslutningarna leder till specifika funktioner. Du måste välja först, vilken anslutning vill du använda, t.ex. till DC/AC-spänning. Sedan använder du bara prober för att testa en enhet. Tänk på att det är förbjudet att röra proberna med sina bara händer när du gör ett test, eftersom du kan få en elstöt. Detta enkla instrument ger dig flera fördelar med användningen. Du kan använda det varsomhelst, eftersom storleken på en sådan enhet är kompakt. Utöver det kan du givetvis testa många elektriska apparater hemma och ta hand om din och din familjs säkerhet. Om du är intresserad av att köpa en digital multimeter kan du läsa vår ranking nedan med de 5 bästa multimetrarna som du kan beställa online.

5. AstroAI M4KOR Digital Multimeter

Om du vill köpa en robust digital multimeter och inte betalar mycket är detta ett bra exempel för dig. AstroAI M4KOR är riktigt bekväm att använda på grund av silikonhöljet, som inte bara skyddar enheten från skador eller fall, utan du kan också hålla den stabil i handen. Denna multimeter erbjuder dig alla funktioner du behöver för att testa dina elektroniska enheter hemma. Du kan mäta AC/DC-spänning till 600V, resistans till 40MΩ, ström till 10A och kapacitans. Denna multimeter behöver två AAA-batterier för att fungera. Stor display är bekväm för dig att läsa av måtten. Det finns två röda anslutningar och en vanlig svart anslutning. Denna enhet har en viktig fördel, nämligen priset. Det kostar inte mycket och det levererar alla grundläggande funktioner som du kan använda.

4. KAIWEETS H12A Digital Multimeter

Detta är en enkel och ganska billig digital multimeter som du kan använda dagligen. Liten storlek och användbar väska gör att du kan transportera den om det behövs. Även om priset på denna digitala multimeter inte är det högsta, erbjuder den många användbara funktioner. Du kan mäta AC/DC-spänning, DC-strömresistans, kontinuitet. Det finns även en diodmätning. Noggrannheten för varje mätning är bred: AC-spänning från 20 V till 600V, DC-spänning från 200 mV till 600 V, DC-ström från 20 mA till 20A och resistans från 200Ω till 20MΩ. En användbar funktion är bakgrundsbelysningen som hjälper dig att se resultatet i mörker. Du kan också använda ett stödställ för att placera enheten på vilken plan yta som helst.

3. KAIWEETS HT118A Digital Multimeter

Det viktigaste för alla elektriker är noggrannheten i mätningarna. Denna digitala multimeter har massor av positiva recensioner på grund av dess höga kvalitet, stora noggrannhet och goda kvalitetsledningar. Förutom det finns det fyra anslutningar – tre av dem är röda och en är svart. Ju fler anslutningar, desto fler alternativ har du. Silikonfodral skyddar enheten från oförutsedda fall och Anti-Burn-systemet undviker allvarliga olyckor vid mätningar, vilket ökar synligheten för avläsningen i mörker. Förutom de vanliga funktionerna som AC/DC-spänning etc., kan denna enhet även testa temperatur, kapacitans, frekvens, arbetscykel, dioder och kontinuitet. Detta är en fantastisk digital multimeter för en professionell elektriker.

2. AstroAI AM33D Digital Multimeter

För den som vill köpa en enkel, billig, men praktisk och användbar digital multimeter att använda hemma är AstroAI AM33D ett bra val. Du kommer förmodligen att mäta AC/DC-spänning (i detta fall upp till 500V). Du kan givetvis mäta likström, resistans, kontinuitet och diod. Enkel design med bakgrundsbelysning och indikator för lågt batteri gör det intuitivt att använda. Den gör sitt jobb väldigt bra, eftersom måtten är korrekta. Stort värde och mycket rimligt pris gör denna enhet till en av de bäst rankade på Amazon.

1. AstroAI DM6000AR Digital Multimeter

Den bästa digitala multimetern på den här listan är AstroAI DM6000AR på grund av dess många fördelar. Det finns många funktioner som den här enheten erbjuder. Först och främst kan du mäta AC/DC-spänning, AC/DC-ström, resistans och kontinuitet. Om du behöver mer specifika funktioner går det även att testa diod, kapacitans, frekvens och temperatur. Maximal DC-spänning som kan testas är 1000V, och max. AC-spänningen är 600V. Det finns fyra anslutningar vilka ger dig fler möjligheter att testa olika enheter. Dubbelt skydd och brännskydd tar hand om din säkerhet på jobbet. Ett robust etui skyddar enheten från ett fall.