Hoppa till innehåll

De 5 bästa kylplattorna till laptop

Även om bärbara datorer har många fördelar, och en av de viktigaste är naturligtvis portabilitet, har de också vissa problem. Bärbara datorer har sämre kylsystem än datorer, speciellt om du spelar datorspel eller använder videoredigeringsprogram. En typisk bärbar dator har vanligtvis ett mindre intensivt kylsystem än en bärbar speldator. Kylplatta kan hjälpa din bärbara dator att arbeta mer effektivt och du kan undvika överhettning. En kylplatta är också en säkerhetsbuffert, om du är van vid att använda din bärbara dator i sängen. Du bör inte lägga din bärbara dator direkt på filten om du ska utnyttja överdrivet. Det kan lätt leda till överhettning och dessutom – skada interna komponenter som GPU och CPU. Om du vill använda din bärbara dator – oavsett om det är en gaminglaptop eller en bärbar dator – bör du investera i en kylplatta. Det finns många produkter i denna kategori, men den mest populära typen av kylkuddar för bärbara datorer är den med fläktar. Vanligtvis finns det mer än bara en fläkt, vilket genererar bättre luftflöde. Extra funktioner som flerfärgade lampor är mindre viktiga, men det ser riktigt coolt ut. Det viktigaste med kylkuddar för bärbara datorer är det maximala luftflödet – ju mer intensivt, desto bättre. Den inre temperaturen på din bärbara dator kan nå upp till 160 grader Fahrenheit (eller 70 grader Celsius) under full belastning, vilket är normalt, men konstant hög temperatur kan skada din dator. Det optimala temperaturintervallet kan variera beroende på normal drift (cirka 130 F) eller full belastning (ca 160 F) för CPU. För GPU bör temperaturen inte vara högre än 110 F under normal drift och 175 F under tung belastning. Kylkuddar ska vara bärbara, lätta och ganska tysta – ingen vill lyssna på hur fläktarna fungerar. Tänk på att varje bärbar dator har ett begränsat antal USB-portar och se till att du har en extra port för din nya kylplatta. Letar du efter en bra kylplatta för laptop? Läs vår ranking nedan med de 5 bästa kylkuddarna för bärbara datorer.

5. Thermaltake Massive 20 Kylplatta

Om du gillar minimalistisk design kan denna kylplatta vara ett bra val. I den centrala delen av plattan finns en stor 200 mm fläkt vars hastighet är 600–800 rpm. Du kan justera fläkthastigheten om du behöver ultrakylningsprestanda. Denna kylplatta är kompatibel med bärbara datorer från 10″ till 19″. Det ser väldigt snyggt ut tack vare RGB LED-upplyst – det är ännu mer intressant eftersom du kan justera blixtläget efter dina önskemål. Det finns fem blixtlägen: våg, RBG-spektrum, puls, blink och fullt ljus. Du kan också justera höjden på plattan för att göra betraktningsvinkeln mer optimal – det finns tre steg: 3°, 9° och 13°. Denna kylplatta rekommenderas för standard- och speldatorer.

4. TopMate Kylplatta

Om du letar efter innovativa lösningar och design kan TopMate laptop kylplatta vara intressant för dig. Även om denna kylplatta har så många användbara och smarta funktioner, är det inte den dyraste produkten i denna kategori. Om din bärbara dator har mellan 12” och 15.6”, kommer denna kylplatta att vara perfekt. Det finns fem fläktar, varvid en av dem är större än de andra. Du kan byta fläkthastigheten genom att trycka på strömknappen i 2–3 sekunder. Du kan också anpassa hur många fläktar vill du använda för det finns tre driftlägen. Denna kylplatta är otroligt tyst trots sina fem fläktar. Det finns två USB 2.0-portar på denna kylplatta och hem justerbara höjdvinklar.

3. KLIM Ultimate+ Kylplatta

KLIM Ultimate+ kylplatta är bra för bärbara datorer som är 17” eller mindre. Detta är en pålitlig kylplatta som kan anpassas. Du kan justera RGB-bakgrundsbelysningen, eftersom det finns fem effekter och sju färger att välja mellan. Du kan prova olika kombinationer som du gillar. Detta är också en typ av kylplattor med en stor fläkt i mitten. Den är tillräckligt stor för att sänka temperaturen i din bärbara dator. Du kan också ändra betraktningsvinkeln genom att justera höjden. Detta är en effektiv kylkuddar, eftersom den kan kyla ner den inre temperaturen inom några minuter. Det är mycket viktigt för alla som använder sina bärbara datorer intensivt och under lång tid.

2. Kootek Kylplatta

Detta är enkel, men ändå väldigt effektiv och robust kylplatta för bärbar dator. Det finns en stor fläkt placerad i mitten och fyra mindre fläktar – två till vänster och två på höger sida. Den är kompatibel med bärbara datorer mellan 12 och 17 tum. Eftersom det finns sex höjdinställningar behöver du inte oroa dig för rätt betraktningsvinkel beroende på vilken yta du placerar din bärbara dator på. Du kan ansluta denna kylplatta för två olika enheter tack vare två USB-portar. Du kan hitta två knappar på baksidan – en av dem styr den centrala, stora fläkten och den andra de mindre fläktarna. Du kan använda denna kylplatta i många olika situationer och platser, eftersom den är portabel, lätt och den passar din ryggsäck eller handväska.

1. KLIM Wind Kylplatta

Om du letar efter en kylplatta till en gaminglaptop, som garanterar högt luftflöde, bör du kolla in KLIM:s Wind Cooling Pad. Det finns fyra starka, stora fläktar som kyler ner temperaturen på dina bärbara datorer mycket snabbt. Storleken på denna pad är kompatibel för bärbara datorer från 11″ till 19″. Även större bärbara datorer kommer att förbli stabila. Det finns två USB-portar bakom, så du kan använda den för två enheter. Denna kylplatta är utmärkt för intensivt arbete med redigeringsprogram, men även för spel. Designen är inte bara ovanlig, utan först och främst var den genomtänkt – kanterna var designade för att stabilisera varje storlek av bärbar dator. Utöver det genererar de fyra starka fläktarna upp till 1200 RPM! Du behöver inte oroa dig för hög och farlig temperatur i din bärbara dator!