Hoppa till innehåll

De 5 bästa 32 tum tv:arna

Att köpa en stor tv är en dröm för många, men alla har inte tillräckligt med utrymme i sina hem för en så enorm skärm. En 32-tums tv är en bra lösning för små lägenheter och rum, där varje kvadratmeter räknas. Det finns många bra kvalitets-tv till mycket attraktiva priser, men du måste veta några saker först, innan du ska beställa din nya tv. Den vanligaste upplösningen för 32-tums tv:ar är 720p, vilket räcker för att se dina favoritserier och filmer. Det finns givetvis högre upplösningar i UHD, men du får betala mer för detta. Just nu använder många människor röstassistenter som Amazon Alexa eller Google Assistant och det skulle vara bra att köpa en tv som stöder denna teknik. Även små 32-tums TV-apparater stödjer röstassistenter som gör ditt liv enklare – i stället för att skriva namnet på ditt favoritprogram på fjärrkontrollen kan du bara säga det. Nästan alla använder även streamingplattformar som Netflix, Amazon Prime, HBO och andra för att se filmer och serier. Moderna TV-apparater har förinstallerade appar med dessa plattformar, så du kan bara logga in och börja titta på programmet. Se till att tv:n du är intresserad av har streamingplattformen du prenumererar på. Om din tv har högtalare av hög kvalitet är det trevligare att titta på film, men också att lyssna på musik. Du kan använda YouTube eller Spotify på din Smart TV också, vilket är ett bra sätt att lyssna på musik i bättre kvalitet – speciellt om du inte har en minihögtalare. Att ha en snygg tv är också viktigt för spelare som har konsoler. Ju bättre skärm, desto bättre spelupplevelse. För att kunna plugga in en konsol till en tv behöver du alltid en HDMI-port. Det skulle vara trevligt om din nya tv hade minst två HDMI-portar. Om du letar efter en ny 32-tums tv till ett rimligt pris, finns det många alternativ. Du kommer säkert att hitta något som motsvarar dina förväntningar. Om du behöver lite hjälp med att välja din nya tv kan du läsa vår ranking med de 5 bästa 32-tums-TV:erna.

5. LG 32LM6370PLA 32 tum tv

LG är ett välkänt varumärke som producerar bland annat underbara tv-apparater. Denna 32-tums LG TV har en mycket bra upplösning – 1 920 x 1 080 FullHD – och på grund av detta kan du lägga märke till även de minsta detaljerna. Dessutom optimerar Active HDR bilden för att göra alla HDR-scener ännu vackrare. Detaljerna är skarpa och tydliga, färgerna är intensiva – detta är också användbart om du har en konsol och spelar tv-spel. Prenumererar du på Netflix, Prime Video eller någon annan streamingplattform? Inga problem. Den här teven är baserad på operativsystemet webOS, så du kan använda förinstallerade appar eller ladda ner nya appar. Ljudet låter dig höra även de tysta fragmenten tydligt.

4. JVC LT-32VH5955W 32 tum tv

En speciell egenskap som är karakteristisk för denna modell är färgen. De flesta tevearna på marknaden är svarta medan den här teven är vit. Förutom är alla bilder mycket intensiva och klara på grund av den HD-upplösningen och LED-bakgrundsbelysningen visar teven intensiva och klara färger och detaljer. Smart TV erbjuder många intressanta filmer, serier, programmar osv., eftersom många prenumererar olika streamingtjänster som först och främst Netflix, HBO, Disney+ och naturligtvis YouTube. Du kan använda dem på din nya JVC-tv, men det är inte den enda saken som denna tv kan göra. Om du har någon digital assistent som styrs med röstkommandon till exempel Amazon Alexa, då kan du koppla den här enheten till JVC-teven. Det är bekvämt att säga din favoritfilms titel än att trycka på små knappar på fjärrkontrollen.

3. TCL 32ES561 32 tum tv

Det är en av de bästa 32 tums-tevearna som du kan hitta på Amazon. TCL tillverkar bland annat tevear som förknippar både bra kvalitet och ett rimligt pris. Det finns många appar som installerades på teven, men du kan förstås ladda ner mer appar, om det behovs. Du kan titta på de mest populära och spännande serier på Netflix, lyssna på din favoritsångerska på Spotify och titta på roliga videor med katter på YouTube – allt tack vare Android TV. Teven stödjer också Google Assistant, vilket kan vara hjälpsam om du inte vill förlora tid på att använda fjärrkontrollen. Du kan koppla av framför teve och njuta av bra ljud – Dolby Audio ska ge dig kraftfulla och riktiga ljudupplevelser. Förutom finns det två HDMI-anslutningar och en USB-anslutning.

2. Philips 32PFS5603/12 32 tum tv

En annan vit teve för alla som älskar nya och moderna lösningar. Om du vill köpa en 32 tum tv som visar livliga och starka färger kan du kolla på Philips teve. Även om denna teve är kompakt och tar inte mycket plats, kan du samla underbara filmupplevelser. Om du inte har mycket plats i din lägenhet eller i ett rum, eller om du vill titta på teve varje kväll med andra personer, är den här teven ett bra val. Tydlig och stark kontrast möjliggör att titta på skärmen i vinkel och du ska fortfarande se detaljer och vackra färger. Det finns två HDMI-anslutningar, vilka är nödvändiga för de som har en konsol. Det finns också en USB-anslutning för ett annat bruk, t.ex. du kan visa fotografier från din smartphone.

1. DYON Smart 32 XT 32 tum tv

Den bästa teven på denna ranglista är DYON Smart 32 XT 32 tum tv. Det är en teve som inte kostar mycket, men ändå erbjuder många intressanta och nödvändiga funktioner som Smart TV. Snabb och enkel underhållning ligger i antåg. Du kan öppna appar som Netflix, Prime Video och YouTube på teven i ett ögonblick genom att trycka på vissa knappar på fjärrkontrollen. Alla viktiga anslutningar låter dig att titta på bildspel från ditt USB-minne, spela ett videospel på Nintendo Switch och göra andra saker. Det är en liten, men modern och intuitiv teve i ett mycket rimligt och attraktivt pris.