Hoppa till innehåll

5 Bästa schampo för hårväxt

Vackert, tätt hår kan vara som ett smycke för dig. Tyvärr har fler människor problem med håravfall. Det finns många saker som orsaker håravfall och bl.a. stress, trötthet, brist på vitaminer, vissa lekmedel, hormonella ändringar, ofta hårtoningar, genetiska anlag och så vidare. Det här problemet beträffar inte bara de äldre människor, utan det hela samhället. Lyckligtvis finns det ett antal av hårväxande produkter som motverkar håravfallet med en stor succé. Sådana produkter återuppbygger och aktiverar hårrötter till den snabbare hårväxten. Hårsäckarna förstärks och därför utfaller håret sällsyntare än tidigare. För att uppnå snabba effekter, måste man regelbundet använda de utvalda hårprodukterna. Man kan välja mellan olika schamposorter, bland annat med örter, oljor, biotin och keratin. Varje ingrediens har sin egen funktion, till exempel keratin tar hand om elasticiteten och regenerationen av håret. Priser av vissa produkter kan verkligen skilja sig från varandra – ibland verkar billiga schampon bättre än dyrare produkter. Effektiviteten beror på det verkliga problemet, dvs. man ska köpa ett annat schampo, om man har hormonella ändringar och en person som lider av stress ska tänka på en annan produkt. För att ställa en riktig diagnos, bör man prata med sin läkare – en dermatolog kan hjälpa oss och skriva ut recept på speciella läkemedel. Å andra sidan behövs det inte gripas av panik – det är helt normalt att man förlorar cirka 100 hår varje dag och att man ser sitt hår på golvet eller att det stannar i borsten. Om man vill ha ett tätt hår, kan man prova schampon mot håravfall. På nätet finns det dock så många produkter för hårväxt att det är svårt att välja bara en av dem. Därför har vi gjort en ranking med de 5 bästa schampona för hårväxt. Alla produkterna som vi valde kan du hitta på nätet.

5. B.O.T. Cosmetic&Wellness Coffee Castor Oil Red Onion Black Shampoo - schampo för hårväxt

Det är ett schampo för svagt och tungt hår. Formeln är silikonfri som påverkar hårrötter på ett positivt sätt – den revitaliserar håret och gör det mjukare. Koffein stoppar håravfallet och stödjer hårväxten. Ricinolja och extrakten från rödlök rengör matt hår. Det svarta schampon skyddar håret tack vare naturliga eteriska oljor som också ger en behaglig doft. Efter den första användningen har man ett mindre problem med att kamma håret – det är silkeslent. Produkten är 100% vegansk och har aldrigt testat på djur.

4. OGX Thick&Full Biotin&Collagen Shampoo - schampo för hårväxt

Det nästa förslaget, dvs. OGX Thick&Full Shampoo, tar hand om tunnt hår och gör det fullare, starkare och tätare. De viktigaste ingredienserna i detta fall är: biotin, vitamin B7, kollagen och veteprotein. Formeln är SLS-fri – det är särskild viktigt, eftersom SLS torkar ut huden och skadar hårsäckstrukturen. Det OGX-schampon när både håransatser och spetsar – bra fuktad hud gör en stor skillnad och håret kan snabbare återuppbyggas. Efter några veckor ser man att håret blev starkare och vackrare. Om man vill ha ännu bättre resultat, ska man testa en OGX-hårbalsam.

3. Argan Deluxe Hair Growth Shampoo - schampo för hårväxt

Arganolja är bred-bekant inom kosmetikaindustrin. Den har många positiva inverkan på håret. Först och främst förstärker arganolja hårrötter som minskar håravfallet. Håret fuktades bra och därför glänsar det fantastiskt. Arganolja uppbygger hårstrukturen och skyddar den mot negativa faktorer som kalla temperatuer. Det finns också ingefärsolja som försärker hårrötterna och reducerar håravfallet. Arganolja eller s.k. det flytnade guldet skyddar också huvudhuden mot torkningen. Man måste dock vänta för spektakulära effekter – i detta fall kan det vara mellan 2 och 3 veckor.

2. LOGONA Naturkosmetik Age Energy Shampoo - schampo för hårväxt

Det är ett bra förslag för alla som kämpar mot håravfall. Logona Naturkosmetik tillverkar hårprodukter med naturliga ingredienser som koffein, gojibär, granatäpple, betanin och mer. Sådana ingredienser vitaliserar huvudhuden och hårrötterna och leder till hårväxtaktiveringen. Arginin gör håret starkare och återuppbygger hårstrukturen. Denna produkt är 100% naturlig och testades aldrig på djur. Flaskan är återvinningsbar och tillverkades av plast som också blev återvunnen. Det är altså ett perfekt val, om man tar hand både om sitt hår och om miljön.

1. Plantur 39 Phyto-Coffein Shampoo - schampo för hårväxt

Det första numret i rankingen är ett schampo från Plantur 39. Det innehåller inte bara koffein, men också extrakten från vitt te. Det vita teet förbättrar regenerationen av hårsäckarna och gör huvudhuden välnärd. Det här schampon är tillräckligt bra för ett hår som färgades eller för ett utlistet hår. Provitamin B5 och veteprotein vårdar och reparerar hårstrukturen. Håret slätas, väl närs och glänsas mycket. Aktiva substanser som finns i innehållet förstärker hårrötters tillstånd. Snabbare effekter uppnår man tack vare en hårbalsam från den samma serien som schampon. Höga temperaturer förstör ganska enkelt håret – man bör tänka på att minska använingen av sin hårfön. Det mest effektiva skyddet av håret garanteras av Platur 39. Håravfallet minskas och hårväxten accelereras.

Att hitta sin favorit schampo för hårväxt är ganska svårt, men vi hoppas att nu ska det bli lättare. Alla produkter som vi valde har naturliga ingredienser som har positiv inverkan på ett matt och svagt hår. Dina personliga övertygelser spelar här en viktig roll, eftersom varje människa har en annan hårsort. Kontrollera hårtillståndet varje dag. Om du inte ser några resultat, ska du prata med en dermatolog som ska hjälpa dig med håravfallet.